Andere sites over kwaliteit...


Labresource

LabResource is de grootste laboratorium-recruitment organisatie in Nederland voor ervaren professionals en starters met een wetenschappelijke of laboratoriumachtergrond op WO, HLO en MLO niveau. LabResource verzorgt het recruitmentproces voor grote multinationals, onderzoeksinstituten, productiebedrijven, commerciële laboratoria, overheidsinstanties en de producerende industrie.
De functies zijn doorgaans voor vaste aanstellingen (werving & selectie), maar ook ondersteunen we bedrijven met interim detachering. De dienstverlening bestrijkt alle vakgebieden zoals voeding, chemie, life sciences, farmacie, milieuchemie, klinisch- en medische chemie en medical devices. De vacatures variëren van junior tot senior laboratoriumfuncties, sales functies binnen de science branche, laboratoriummanagement, project management & coördinatie en Quality Assurance en kwaliteitsmanagement.
LabResource is onderdeel van een recruitmentgroep met meerdere gespecialiseerde divisies en 15 kantoren verspreidt over Nederland. Dagelijks werken gemiddeld 1500 interim-professionals bij meer dan 200 klanten en starten een groot aantal professionals een nieuwe loopbaan via werving & selectie. Meer informatie is na te lezen op www.labresource.nl.


Vivaldi Software

Vivaldi Software ontwikkelt met het pakket “Vivaldi QMS” al meer dan 15 jaar software voor kwaliteitsbeheer en heeft ondertussen meer dan 25.000 gebruikers in 19 landen.
De meertalige versie 5.0 bestaat uit de volgende 3 modules:

  1. Documentenbeheer: beheer uw kwaliteitshandboek en alle bijhorende documenten in een gebruiksvriendelijke structuur. Documenten zijn consulteerbaar op intranet of via de Windows client. Alle bestandsformaten worden ondersteund, dus u hoeft geen documenten te herschrijven. De module vervult alle normeisen (ISO9001:2008, FDA…) met betrekking tot een gecontroleerd versiebeheer en de verplichte audit trails.
  2. Process2Flow: beheer van workflowgerelateerde kwaliteitsprocessen zoals klantenklachten, interne niet-conformiteiten, leveranciersklachten, corrigerende en preventieve acties (CAPA)… Deze zeer flexibel instelbare module biedt ondersteuning voor eenvoudige tot complexe workflow en laat toe om zelf uw schermen, velden en tabellen op een gebruiksvriendelijke manier te ontwerpen. Volg geregistreerde klachten en acties op een gestructureerde manier op, bewaak de deadlines,  trek in een vingerknip overzichtslijsten en statistieken (pareto’s, evolutiegrafieken, doorlooptijden). De ingebouwde workflow engine laat u tevens toe om zelf bijkomende, al dan niet kwaliteitsgerelateerde, processen op te zetten.
  3. Opleidingsbeheer: een totaaloplossing voor het beheren van opleidingen, beoordelingen en competenties volgens de ISO9001:2008 normeisen.

www.vivaldisoftware.nl


Website www.werkenmetiso9004.nl gelanceerd

De website www.werkenmetiso9004.nl geeft u snel en overzichtelijk alle informatie over ISO 9004 'Managen op duurzaam succes van een organisatie - Een benadering op basis van kwaliteitsmanagement'. ISO 9004 wordt in november gepubliceerd en is gericht op directies.
ISO 9004 biedt zeer bruikbare handvatten voor uw strategische besluitvorming en geeft inzicht in wat uw organisatie nodig heeft om op lange termijn succesvol te blijven. Een belangrijke 'tool' in ISO 9004 zijn twee zelfevaluaties.
Op de interactieve website www.werkenmetiso9004.nl kunt u via een zelfevaluatie toetsen hoe uw organisatie functioneert. Na het invullen van een korte vragenlijst en uw e-mailadres, ontvangt u een conclusie en een persoonlijk advies. De website biedt verder alle informatie over ISO 9004 en de relatie met ISO 9001.
De meerwaarde van ISO 9004 voor uw organisatie ervaart u in de workshop 'Werken met ISO 9004'. De workshop duurt een halve dag en vindt plaats bij NEN in Delft. Onder leiding van Bob Alisic leert u de richtlijnen in ISO 9004 te gebruiken in een managementsimulatie. Bekijk de uitgebreide programmafolder en meldt u aan via het registratieformulier (pdf).


Bron voor Lean Six Sigma

Kijkt u eens op http://www.isixsigma.com/me/lean_manufacturing/. Via deze link krijgt u toegang tot een schat aan informatie over Lean Six Sigma.
U kunt echter ook naar www.ibisuva.nl gaan. Als u daar even bladert, ontdekt u al snel een bron van een groot aantal pdf-bestanden van tal van hoogstaande (helaas wel Engelstalige…) artikelen over (Lean) Six Sigma.