JANUARI 2007

ISO-memory

Kent u dat spelletje nog dat u als kind speelde? Memory? Er werden kaarten op tafel gelegd en je mocht er steeds twee omdraaien. Zo werd het geheugen op de proef gesteld om te onthouden wat waar lag. ISO is nu met een gratis online game verschenen waarmee u niet alleen uw geheugen kunt testen, maar ook uw kennis van ISO. Bij ISO-memory moet u op ISO-logootjes klikken, waarna een foto verschijnt die te maken heeft met één van de ISO-normen. Wanneer u er succesvol de andere, passende foto bij vindt, wordt de met die foto gerelateerde ISO-norm onthuld en wordt tevens gemeld wat het belang is van die ISO-norm.
ISO-memory is een gezamenlijk project van ISO en het Oostenrijkse equivalent van de NEN.
ISO-secretaris-generaal Alan Bryden: ‘Omdat ISO-normen serieus voordeel kunnen opleveren, betekent dat nog niet dat we er ook geen plezier aan mogen beleven. En zeker niet als we daarmee ook nog het geheugen op peil kunnen houden en onze kennis van de normen kan groeien.’
U vindt het spel op www.iso.org/isomemory

Leiderschap zit in ieder mens..?
‘De echte kwestie waar het om draait is dat, zodra je weet wat het juiste is, kun je dan de discipline opbrengen om dat juiste ook te doen en, al net zo belangrijk, kun je dan ook ophouden met de verkeerde dingen?’
Met deze uitspraak van Jim Collins, begint de website die u bereikt als u de link www.leadershipnow.com volgt. Het is een goed verzorgde website waar gesteld wordt dat iedereen leiderschap in zich heeft, maar dat de echte leiders de moeite nemen deze eigenschap te cultiveren. De site wil u daarbij helpen door het aanreiken van artikelen, het aanbevelen van boeken, blogs enzovoort. Het is een beetje aan uw visie op leiderschap of u zich op deze site thuis voelt.

Euronorm.net, digitaal platform voor wetgeving en normalisatie
Een website die voor menigeen ook handig kan zijn is de Nederlandse site Euronorm.net. Ja, vanzelfsprekend te bereiken via www.euronorm.net. Deze site is een bron van informatie over zorgsystemen, nieuwe ontwikkelingen en dergelijke en doet ook tal van handreikingen. Het is af en toe even zoeken naar de juiste informatie, maar dat ligt meer aan de hoeveelheid informatie die op deze website is vergaderd dan aan onoverzichtelijkheid.
Aan te bevelen is ook u aan te melden voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt wel onregelmatig, maar houdt u goed op de hoogte van tal van ontwikkelingen.