MEI 2006

ISO steekt MKB helpende hand toe

De International Organization for Standardization (ISO) wil het de kleine en middelgrote bedrijven makkelijker maken om van de kwaliteitsnorm ISO 9001 en de milieunorm ISO 14001 kennis te kunnen nemen. Daartoe heeft de in Zurich gevestigde organisatie een speciale sectie voor het MKB aan haar ISO 9001- en ISO 14001-website toegevoegd.
Geïnteresseerden kunnen hier artikelen vinden die het de kleine en middelgrote organisaties makkelijker moeten maken een op een (of beide) van de normen gebaseerd systeem te implementeren.
De nieuwe website treft u aan door gebruik te maken van deze link: http://www.iso.ch/iso/en/commcentre/pressreleases/2006/Ref995.html

Waar zijn de goeroes gebleven?

Het is triest dat in een tijdsbestek van nog geen twintig jaar het merendeel van de kwaliteitsgoeroes vergeten zijn. Toch waren het deze mannen die via hun visies en gedachten het management wereldwijd enthousiast wisten te maken voor hun theorieën, die nu, achteraf, zo simpel en vanzelfsprekend lijken. Zero Defects (van Philip B. Crosby), de Deming-cirkel, het Ishikawa-diagram enzovoort... Het zijn allemaal bedenksels van de kwaliteitsgoeroes. Wie meer over de goeroes wil weten – maar op deze site ook informatie kan vinden over de mindere 'kwaliteitsgoden'—doet er goed aan de site www.qualitygurus.com eens te bezoeken. U komt ze er allemaal tegen inclusief hun gedachtengoed: Deming, Juran, Crosby, Taguchi, Shingo, Ishikawa, Imai enzovoort.

Hoe meet u uw prestatie?

Een vraag die velen bezig houdt. Welnu, ga eens een kijkje nemen op de website www.zigonperf.com/resources.html . Deze site is gewijd aan prestatiemetingen en andere managementzaken. U vindt er links, voorbeelden van tal van sectoren, een literatuurlijst en tal van artikelen over deze onderwerpen. U kunt er zelfs intekenen voor een gratis tweemaandelijkse nieuwsbrief. Dus niet aarzelen, gauw even kijken.