JULI 2005

Nog meer informatie over 'Common Criteria'?

In deze uitgave van Kwaliteit in Bedrijf, wordt in het artikel van TNO-ITSEF herhaaldelijk gesproken over Common Criteria. Vanzelfsprekend wordt ook in een apart kader uit de doeken gedaan wat dat nu eigenlijk zijn. U kunt voor informatie daarover terecht bij www.commoncriteria.nl of bij www.commoncriteriaportal.org Maar voor wie alle informatie die op die manier vergaard kan worden nog niet genoeg is, bevelen wij de site aan die u kunt bereiken door hier (http://searchsecurity.techtarget.com/tip/1,289483,sid14_gci798883,00.html ) te klikken. Op deze webpagina treft u een kort stukje in het Engels aan over IT-security. In dat artikeltje staan enkele links naar sites die voor de geïnteresseerden in dit onderwerp de moeite waard zijn.

Land in zicht: Over Beleid & Strategie én over Middelen

In de veel gelezen serie 'Land in zicht' waarin telkens delen van het INK-managementmodel aan de orde komen, komen dit keer Beleid & Strategie en Middelen aan de orde. Echter... terwijl er veel over Beleid wordt gezegd, komt Strategie er toch wat bekaaid vanaf. Vandaar dat we een website hebben gevonden die u in kort bestek heel veel duidelijk kan maken over Strategie. Als u hier (http://www.effectivetraining.org/dutch/index.php?item=47&p=42|43|44|#47) klikt komt u er direct terecht.

Wat wordt de toekomst van de kwaliteitsmanager?

Het blijft natuurlijk altijd wel een beetje koffiedik kijken. Maar in dit nummer van Kwaliteit in Bedrijf wordt, uitgaand van diverse informatie uit het heden, een mogelijk toekomstbeeld voor de KAM-manager of kwaliteitsmanager neergezet. Natuurlijk zijn er net zoveel meningen als mensen. Wij vonden op de website van Prolity de mogelijkheid uw mening te ventileren. U komt er door hier (http://www.prolity.nl/forum/index.php?action=view&topicid=1 ) te klikken.

Gratis CRM-pakket
Door hier (http://www.zibb.nl/zibbdossier/asp/portal/0/sctr/0/dossier/1456/hoofdstuk/11/sortering/False/bt//index.html) te klikken, komt u op een site waar u een gratis CRM-informatiepakket kunt aanvragen dat - volgens de site - een waarde heeft van honderd euro. Dit CRM-pakket bevat vele praktische tips voor uw CRM-project, interessante artikelen uit vakblad ITcommercie en een gratis proefabonnement op vakblad ITcommercie over marketing en sales met moderne technologie. U ontvangt tevens een onmisbare tool bij het selecteren van frontoffice-softwareleveranciers: het Jaarboek ITcommercie ter waarde van 45 euro, en een gratis ABC-boekje waarin alle CRM-termen worden verklaard! Ook Miss Cera M., uw persoonlijke assistent bij de selectie van uw CRM-pakket zal u verrassen met heldere tips. Wel even goed kijken naar de voorwaarden, want men wil uw adres wel doorgeven aan anderen...

Zo heb je een indruk van de kwaliteit van de zorg
Hoe meet je de kwaliteit van de zorg? Of laten we eigenlijk eerst nog een stapje terug doen: Kun je die kwaliteit eigenlijk wel meten? Door op deze link (http://www.beterzorgen.nl/index.php?id=kwaliteit) te klikken, komt u op een site waar u door pakweg een vraag of vijftien te beantwoorden een indicatie krijgt (geheel automatisch) van het niveau van de zorg van de instelling waar u werkt. Daar blijft het niet bij. Want u kunt ook nog verdergaan naar adviezen van collega's in uw sector. Best een interessante site om eens naar te kijken. En... niet enkel voor verpleging, maar ook voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg enzovoort. Overigens kunt op deze site ook terecht voor tips over het bespreekbaar maken van de situatie. Al met al de moeite van een bezoekje waard.

Kun je effectief leiderschap meten?
Het antwoord is ja. En als u er meer over wilt weten, is het wellicht zinnig eens de site te bezoeken die u via deze link http://www.ceoforum.com.au/200303_remuneration.cfm kunt bereiken. Daar wordt op tal van interessante vragen rond Leiderschap een antwoord gegeven.