JUNI 2007

Leiderschap on line...!

In aansluiting op de publicatie 'Leiderschap als kunst' kunt u vanaf heden aan de hand van zestig vragen uw leiderschapsprofiel bepalen. Het in Zaltbommel gevestigde INK – bekend van het INK-managementmodel, het Nederlandse equivalent van het EFQM-model – biedt u dan namelijk gratis de mogelijkheid deze vragenlijst digitaal in te vullen via www.ink.nl. Na invulling krijgt u dan digitaal een persoonlijk profiel toegezonden. Uw gegevens worden, uiteraard anoniem, opgenomen in een database. Bovenstaande test kunt u ook voor uw managementteam laten opstellen. Daarvoor kunt u contact op met Anita van der Wal, adjunct-directeur INK, tel.: (0418) 57 61 61.

Hoe staat uw organisatie ervoor?

Organisaties die willen weten aan welke aspecten van besturing zij invulling geven en wat mogelijke verbeterpunten zijn, kunnen via dezelfde website van het INK een Quick Scan met dertig vragen digitaal invullen. U krijgt dan binnen tien minuten een rapportage terug en ziet hoe uw organisatie presteert ten opzichte van 1.100 andere organisaties. De Quick Scan is op aanvraag ook in-company uit te voeren. U kunt hiervoor contact opnemen met Anita van der Wal, adjunct-directeur INK, tel.: (0418) 57 61 61.

Intermediair lanceert Maatschappelijke Inzet Test

Intermediair lanceert vandaag de Maatschappelijke Inzet Test. Via deze gratis online tool op www.intermediair.nl krijgen hoogopgeleiden inzicht in de invulling van hun maatschappelijke betrokkenheid, wat het beste bij hen past en waarom ze het willen doen.
De Maatschappelijke Inzet Test is mede ontwikkeld door De Slinger, een keten van organisaties en individuen die willen bijdragen aan een hechtere samenleving. Over de test en samenwerking met Intermediair zegt projectleider Barbara Besançon: ‘Een test is een eenvoudige en makkelijke eerste stap om mensen na te laten denken over maatschappelijke betrokkenheid. Voor ons is het ideaal om hierbij samen te werken met Intermediair, hét medium voor young professionals.’ U wilt de test doen, volg dan deze link: http://www.intermediair.nl/html/Tests/vrijwilligers/index.html. Een bezoekje aan de website www.intermediair.nl kan overigens meer leuke testjes opleveren, zoals een competentietest.