AUGUSTUS 2005

Meer over Appreciative Inquiry

We kunnen ons voorstellen dat u (nog) meer wilt weten over het onderwerp Apprecitaive Inquiry dat in dit nummer van Kwaliteit in Bedrijf aan de orde komt. Kees Ahaus en Annet van de Wetering raden u dan aan om eens de volgende link te gebruiken: htpp://taosinstitue.net/

En als u daar nog niet voldoende informatie hebt gevonden,  kunt u het altijd nog proberen op de site van de bedenker van deze benadering, prof. David L. Cooperrider. U bereikt deze site via de volgende link: http://appreciativeinquiry.cwru.edu/

De HACCP-pagina van Food Quality Plus

Food Quality Plus is een Nederlands adviesbureau dat zich richt op het verbeteren van kwaliteitssystemen in de levensmiddelenindustrie, bij grootkeukens en bij het MKB. Via de link http://www.fqp.nl/haccp_pagina/ is veel informatie over dit onderwerp bereikbaar. Zelfs een stappenplan ontbreekt niet. Ook de via deze link bereikbare BRC-pagina wordt door dit bedrijf beheerd. Een bruikbare pagina, zeker omdat in de komende maanden (door de lancering van de ISO 22000, de norm voor voedselveiligheidssystemen) voedselveiligheid weer volop in de belangstelling zal komen te staan.

Duurzaam ondernemen integreren in het managementinformatiesysteem

De Sustainability Balanced ScoreCard (SBSC) komt in deze Kwaliteit in Bedrijf ook aan bod. Wie echter ook wel eens wat wil lezen over een case die te maken heeft met het integreren van het onderwerp duurzaam ondernemen in het managementinformatiesysteem, doet er goed aan deze link http://eb.wewi.eldoc.ub.rug.nl/FILES/rapporten/2004/EC144/EC144download.pdf

te volgen. U komt dan in een pdf-bestand terecht van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) waarin een case van de Gasunie op dit vlak uitgebreid door Niels Roek uit de doeken wordt gedaan.