JULI 2006

Website DNV biedt gratis ISO 14001-checklist

Als u hier (http://www.dnv.nl/Binaries/ISO14001_2004_Checklist_rev1_Nov2004_tcm26-77030.doc) klikt, komt u op de website van DNV Certification terecht. Deze certificeerder beschikt over een uiterst informatieve website waar onder meer ook allerlei informatie over ISO 14001 op is te vinden. Door het aanklikken van de link die wij u op deze pagina geven, komt u echter uit bij een checklist die u de nodige diensten kan bewijzen als u aan de slag gaat (of bent) met ISO 14001, de milieunorm.

Website Maatjesproject online: maatjesgezocht.nl

Het is voor jongeren momenteel erg moeilijk om een baan te vinden. En voor jongeren met een handicap is het nog eens extra moeilijk. In het project ‘Maatjes Gezocht’ worden jongeren met een handicap daarom ondersteund door een werkgever bij hun zoektocht naar een baan. Door deze samenwerking leren de jongeren zich beter te presenteren en worden werkgevers en leidinggevenden zich bewust van de mogelijkheden van en belemmeringen voor jongeren met een handicap. Uiteindelijk gaan honderd werkgevers honderd jongeren begeleiden. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Het project duurt tot september 2007.
Het Maatjesproject is een initiatief van de Commissie het Werkend Perspectief.
Het wordt gesubsidieerd door het UWV en uitgevoerd door Leads on Demand. De evaluatie van het project is in handen van onderzoeksbureau AStri. Meer informatie over het Maatjesproject vindt u op www.maatjesgezocht.nl

Hoeveel Quality Time hebt u voor uzelf?

In de nieuwsrubriek van deze website vindt u informatie aan over de uitslag van een onderzoek naar de Quality Time die mensen hebben. Via www.qt.nl kunt ook u voorgerekend krijgen hoeveel 'Quality Time' er in uw dag zit. Na afloop van de test krijgt u dan advies op maat om de hoeveelheid Quality Time in hun dag te vergroten. De website wil ook een community zijn voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen van deelnemers.