SEPTEMBER 2005

Nog meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?


In dit nummer van 'Kwaliteit in Bedrijf' komt u voor het eerst het ManagementDossier tegen. Dit keer gaat dat over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Acht pagina's met een compleet stappenplan voor de implementatie voor MVO plus nog eens tal van tips en nieuwtjes. Maar voor wie dit mist of voor wie deze vloed aan informatie nog niet voldoende is, hebben we een website die best interessant is. Kijkt u maar eens op www.ser.nl. De SER bracht 15 december 2000 een advies over maatschappelijk ondernemen uit, getiteld 'De winst van waarden'. Het advies is integraal beschikbaar op internet via de volgende links: http://www.ser.nl/_upload/databank_adviezen/b19054.pdf en http://www.ser.nl/_upload/databank_deeladviezen/b19054_kabinetsreactie.pdf


Meer over ISO 22000, de nieuwe norm voor Voedselveiligheid

Als u deze link volgt http://www.saferpak.com/iso22000.htm komt u op een pagina terecht waar niet alleen een artikel over de nieuwe norm staat, maar onder dat artikel vindt u ook nog links naar eerder geplaatste artikelen over de norm. Wellicht handig als opfrisser?

Wie echter aan de hand genomen wil worden en op die manier wenst te worden rondgeleid door de paragrafen van de nieuwe ISO 22000 doet er goed aan dit nummer van 'Kwaliteit in Bedrijf' te lezen.


Bewuster omgaan met zijn hiërarchisch hogere

Als u het artikel over Sabotage interessant vindt, is het wellicht leuk eens een kijkje te nemen op http:/\/www.buromarket.com/new/spirit/_nl/spirit_35.asp. Het heeft niet echt direct met saboteurs te maken, maar wel wat voor invloed managers op medewerkers kunnen hebben. Dit artikel (waar de link u rechtstreeks naartoe stuurt) is echter niet het enige interessante artikel op deze site. U vindt daar veel meer aardige informatie over de relatie tussen medewerkers en hun bedrijf. En het draait op deze site allemaal om medewerkers en hun bedrijfscultuur.