SEPTEMBER 2006

Hoe staat u ervoor met Business Process Management (BPM)?

Hoe ver staat het met het toepassen van de principes van BPM uw organisatie? Of laten we het anders stellen: Hoe rijp is uw organisatie inzake BPM? Welke componenten zijn goed uitgewerkt en welke zijn voor verbetering vatbaar? En kan of moet het beter?
Het Vlaamse Amelior ontwikkelde een gratis quick scan (compleet met een soort benchmark-optie) die op deze vragen een antwoord geeft. De checklist is gebaseerd op zes dimensies van BPM. Wij zullen die hier niet onthullen, die kunt u vinden op de site van Amelior. Dus ga snel naar die website en doe daar de BPM Maturiteitstest. Klik hier en kijk met behulp van dertien vragen waar u zich situeert ten opzichte van andere bedrijven op het vlak van Business Process Management.

Een rommelig bureau duidt op een moeizame beslisser

Een heel boute bewering, maar als u even de moeite neemt om naar de website www.gettingagripontime.com te gaan, ziet u deze opmerking als Time Management Tip 80 staan. Oordeel niet meteen op deze ene regel, maar klik erop en kijk wat verder. Kijk ook eens rond op deze site. Wie in Time Management geïnteresseerd is, vindt er heel wat leuke zaken en ook interessante artikelen. Overigens zijn alle inmiddels ruim tachtig tips via de site te bekijken.

Hoe ontwikkelt u eigenlijk een visie?

In deze uitgave van Kwaliteit in Bedrijf staat de uitkomst van een groot onderzoek naar allerlei aspecten (o.a. het rendement) van het hebben van een visie. Wat er niet staat is hoe u aan een visie komt. Laten we het zo zeggen: een visie is niet iets dat u even bij de kruidenier op de hoek haalt. Wat het dan wel is? Kijkt u bijvoorbeeld eens naar het artikel dat u via deze link bereikt. En als dat onvoldoende is, hebben wij ook nog de pagina op de site van de NSBA voor u. Die bereikt u via http://www.nsba.org/sbot/toolkit/cav.html en daar staat hoe u een eigen visie kunt creëren.