NOVEMBER 2005

Inzicht in Baldrige en Promotheus


In dit nummer van 'Kwaliteit in Bedrijf' wordt de eerste aflevering van een serie gepubliceerd waarin de winnaars van de Baldrige Award ten tonele worden gevoerd. Wie meer wil weten over de achtergronden van de Malcolm Baldrige National Quality Award (zoals de officiële benaming van deze erkenning luidt) kan daarvoor terecht op www.baldrige.nis.gov. Wie het eerste artikel leest, waarin The Bama Companies aan het woord komen, zal daarin de term 'Promotheus proces' tegenkomen. Wat dat is wordt uiterst kort uitgelegd, maar wie er meer over wil weten, doet er goed aan eens te gaan kijken op www.venturist.com.  

Lean Six Sigma

 Als u deze link volgt http://www.saferpak.com/iso22000.htm komt u op een pagina terecht waar niet alleen een artikel over de nieuwe norm staat, maar onder dat artikel vindt u ook nog links naar eerder geplaatste artikelen over de norm. Wellicht handig als opfrisser? Wie echter aan de hand genomen wil worden en op die manier wenst te worden rondgeleid door de paragrafen van de nieuwe ISO 22000 doet er goed aan dit nummer van 'Kwaliteit in Bedrijf' te lezen.  

Bewuster omgaan met zijn hiërarchisch hogere

Het begin van de interesse voor Lean Six Sigma is wellicht bij u ontstaan door het artikel van professor Does en consorten. Mocht dat bij u het geval zijn, dan krijgt u toegang tot een schat aan informatie over Lean Six Sigma via deze link: http://www.isixsigma.com/me/lean_manufacturing/