NOVEMBER 2006

Innovatievouchers voor inkoop van onderzoek


Ondernemers die een idee hebben of een kans zien, en hiervoor onderzoek willen laten uitvoeren, kunnen een innovatievoucher aanvragen. Dat kan dit jaar nog tot 15 december.
Een Innovatievoucher is een tegoedbon van het ministerie van Economische Zaken voor een kennisvraag die MKB-bedrijven bij publieke kennisinstellingen kunnen stellen. Er zijn twee soorten vouchers: een kleine voucher die € 2.500 waard is en een grote voucher van € 7.500, waarvan 1/3 eigen bijdrage moet zijn.
Innovatievouchers zijn bedoeld voor innovatie van een product of productieproces. Voorbeelden van mogelijke projecten die met innovatievouchers kunnen worden uitgevoerd zijn haalbaarheidsonderzoeken (bijvoorbeeld van technische oplossingen of van ICT toepassingen), ontwerp, engineering, laboratoriumproeven, productontwikkeling, bepalen innovatiestrategie, materiaalanalyse voor specifieke toepassingen en ontwerp testfaciliteiten.
Bedrijven kunnen dit soort onderzoeken laten uitvoeren bij alle publieke kennisinstellingen in Nederland zoals universiteiten, hogescholen, TNO, ECN en bij een aantal private instellingen waaronder de researchlabs van een aantal grote multinationals.
Het aanvragen van een voucher is eenvoudig en kost hooguit vijf minuten. Ook het verwerken van de aanvragen gaat snel, na 1 of 2 weken ontvangt de aanvrager bericht. Nadat een voucher is verstrekt blijft deze 6 maanden geldig. De innovatievouchers worden uitgegeven door SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Het aanvraagformulier en meer uitgebreide informatie, waaronder voorbeeldprojecten en de lijst met kennisinstellingen is te vinden op de website www.senternovem.nl/innovatievouchers.

Energiek en plezier in het werk: de oudere werknemer

Oudere werknemers zijn energieker èn hebben meer plezier in hun werk dan hun jongere collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van SKB naar werkbeleving van oudere en jongere werknemers. Met dit onderzoek wil SKB feiten aandragen in de discussie over leeftijdsbewust personeelsbeleid.
Ouderen zijn energieker en tevreden met hun baan, maar ze ervaren wel steeds minder uitdaging in hun werk. En dat gaat vanaf 50 jaar versneld achteruit. De trends in dit onderzoek sluiten dan ook niet aan op het beeld dat ouderen “uitgeblust” zouden zijn. Integendeel, de situatie laat zich beter schetsen door onderbenutting van een groep energieke, gemotiveerde medewerkers die simpelweg onvoldoende uitgedaagd wordt.
SKB baseert zich bij het onderzoek op haar databank, met de gegevens van meer dan 900.000 Nederlandse werknemers. Daarvan kwamen 145.000 cases in aanmerking voor dit onderzoek. De volledige resultaten vindt u op de website van SKB: www.skb.nl.

Uitverkiezing ‘beste klachtenmanagement’ 14 februari 2007 in Arnhem

Op woensdag 14 februari 2007 vindt de uitverkiezing plaats van de organisatie met het beste klachtenmanagement. Eerder dit jaar heeft het Platform voor Klachtenmanagers (PvK) daartoe het initiatief genomen. De uitverkiezing vindt plaats in een bijeenkomst op het Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem en wordt geopend door keynote speaker dr. Bernd Stauss. Bernd Stauss bekleedt de leerstoel voor ‘Service Management’ in Ingolstadt (Duitsland) en is internationale autoriteit is op het gebied van klachtenmanagement onder andere vanwege zijn boek ‘Complaint Management, the heart of CRM’. De bijeenkomst rondom ‘Het Gouden Oor’ is ook voor niet leden van het PvK toegankelijk á € 295,00. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.klachtenmanagers.nl