Nieuws

Meer winst met veilig en gezond werken

Van 24 tot en met 26 september 2013 vindt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch de eerste editie van het vakevent Veilig Werkt Beter plaats. Veilig en gezond werken is niet alleen kostenbesparing door minder ziekteverzuim en het voorkomen van ongelukken en gevolgschade maar leidt veelal tot een hogere performance van bedrijven. Met meer efficiency en meer kansen op omzet door te voldoen aan door opdrachtgevers gestelde minimale veiligheidseisen.

’Meer winst met veilig en gezond werken’ is dan ook het thema van Veilig Werkt Beter 2013. Het vakevent toont oplossingen voor een veilig en gezond gebouw, een veilige werkplek en persoonlijke beschermende middelen. Door middel van demonstraties en best practices wordt de bezoeker bewust van de risico’s van zijn vak of dat van zijn werknemers, en in het gratis spreekuur RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) kan men leren hoe een (verplichte) risico inventarisatie op te stellen.
In het voordrachtentheater komen onderwerpen als Gedrag & verandering, Geld verdienen met de RI&E, De brandveiligheidsprescan, Optimale machineveiligheid, ‘Veiligheidscultuur, op naar 0 ongevallen’, Zwaar werk, slimmer doen, Het nieuwe werken, De rol van de preventiemedewerker en Preventie van beroepsziekten aan bod. De voordrachten, debatten en rollenspellen zijn gratis bij te wonen.

Meer informatie is te vinden op www.veiligwerktbeter.nl