Nieuws

De Landelijke Stoffendag 2013

Voor de vierde keer organiseren TNO, het Ministerie van SZW, Inspectie SZW, Arbo Unie en Beco onderdeel van Ernst & Young) de Landelijke Stoffendag voor bedrijven. Dit jaar op 1 oktober in de Fabrique in Utrecht. Deze unieke dag die gemiddeld door 300 mensen wordt bezocht brengt actuele kennis rond het werken met gevaarlijke stoffen samen. De bezoeker wordt door bedrijven en deskundigen bijgepraat over de laatste inzichten hoe er veilig en gezond kan worden gewerkt met stoffen.

De bezoeker kan in drie workshoprondes kiezen uit 21 interactieve workshops. Een snelle greep uit het programma laat zien dat er nieuwe praktische instrumenten worden gepresenteerd. Hoe kunnen bedrijven aan de slag met ‘veiligheids-en gezondheidscultuur, snel bepalen of er sprake is van fysiek zwaar werk in een organisatie, en hoe kan het leven met een VeiligheidsInformatieblad makkelijker? Natuurlijk is er ook aandacht om veilig met nanomaterialen te werken.

Circa 25 bedrijven en organisaties presenteren hun dienstverlening op de informatiemarkt. Het volledige programma staat op de website stoffenmanager. Inschrijven kan hier ook. De kosten voor deelname bedragen € 85,= (excl. BTW) per persoon.