Nieuws

10-10: Dag van de Duurzaamheid

Op initiatief van actie-organisatie Urgenda laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties zich komende donderdag van hun ‘groenste’ kant zien tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden op 10 oktober duizenden duurzame activiteiten plaats. Zo wordt op 10-10 o.a. de ‘Duurzaamste wethouder van NL’ bekend gemaakt, gaan 100 topbestuurders met hun medewerkers tien dagen op Low Car Diet, vindt de ‘finale’ van de Peulenparade plaats en wordt er op meer dan duizend basisscholen voorgelezen uit de verhalenbundel Nog lang en gelukkig.

‘Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven’, zegt Urgenda-directeur Marjan Minnesma. ‘Het is tijd om te veranderen. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen, samenwerken én een goed leven hebben!’
 
Op 10-10 vinden er door het hele land duizenden activiteiten plaats die via de website www.dagvandeduurzaamheid.nl te filteren zijn op provincie, thema en trefwoord (bijv. stad).