Nieuws

Achteloos gedrag vaak oorzaak voedselonveiligheid

Het investeren in technieken en HACCP-handboeken heeft weinig zin als mensen zelf geen adequaat, verantwoord dagelijks gedrag vertonen als het om voedselveiligheid gaat. Begin maart bijvoorbeeld kreeg een vrouw in een Duits restaurant in plaats van mineraalwater een glas ontkalker te drinken. Zij werd afgevoerd naar een ziekenhuis met ernstige brandwonden aan keel en slokdarm. Volgens Chris Tegenbosch - die najaar 2004 een uitgebreid onderzoek over voedselveiligheid deed onder 156 managers uit de horeca, voedingsmiddelenindustrie en van professionele keukens - zijn dit voorbeelden van achteloos gedrag. In zijn onderzoek beschrijft Tegenbosch verschillende typen managers met elk hun eigen sterktes en zwaktes betreffende voedselveiligheid. Een daarop gebaseerd artikel, dat de titel heeft: 'HACCP en voedselveiligheid, wat vinden managers in de praktijk daarvan' is gratis te downloaden via www.wandelcoach.biz.