Nieuws

SAL Apotheek Meerhoven 'Beste Apotheek van Nederland'

De titel 'Beste Apotheek van Nederland 2008' is door Onderzoeksbureau AMP uitgereikt aan het Eindhovense SAL Apotheek Meerhoven. De beoordeling is gebaseerd op de hoge kwaliteit van haar (farmaceutische) dienstverlening. Sinds 1994 kunnen apotheken op basis van vrijwilligheid meedoen aan dit onderzoek. De deelnemende apotheken worden zes keer per jaar bezocht door 'mystery shoppers' die zich voordoen als alledaagse cliënt/patiënt van de apotheek en in die hoedanigheid het hele zorgproces van de apotheek doorlopen. Zij doen dit aan de hand van vooraf opgestelde scripts en gevalideerde evaluatieformulieren.
De winnaar van 2008 is een relatief kleine apotheek. Er werken drie à vier apothekersassistenten onder leiding van een apotheker. Bij twee van de zes casussen in 2008 kwam SAL Apotheek Meerhoven als beste uit de bus. Twee jaar geleden, in 2006, wist deze apotheek zich ook al in de top 10 te plaatsen.
Nummer twee werd Apotheek 't Hooge Zand (Hoogezand) en de derde notering ging naar LLOYDS Apotheek Someren in de gelijknamige plaats.