Nieuws

Honkvastheid niet verwarren met loyaliteit

Greet Brosens, Executive Director Continental Europe van Badenoch & Clark: 'De toegenomen werkdruk, langere dagen en lagere vergoeding zal op korte termijn de prestaties van financiële instellingen beïnvloeden. Een dalend moraal bij werknemers zal in een lagere productiviteit resulteren. Op de langere termijn, als de economie weer aantrekt, zal de combinatie van toegenomen druk die niet wordt beloond, zelfs leiden tot een verlies van talent. Het feit dat medewerkers momenteel bij hun huidige werkgever blijven, moet niet worden verward met loyaliteit. Werknemers zijn bezig met een lange termijn planning als het gaat om hun carrière. Zij bereiden zich nu al voor op de volgende stap.”
Als je als werkgever het toptalent wilt behouden op de langere termijn, is het cruciaal om nu te bedenken hoe je mensen op dit moment motiveert en beloont. Het verlichten van de werkdruk is essentieel. Daarbij kan worden gedacht aan het inzetten van stagiaires om werknemers administratieve taken uit handen te nemen, of het implementeren van thuiswerkoplossingen, zodat mensen minder reistijd kwijt zijn.”
Bovenstaande conclusies zijn gebaseerd op het rapport ‘Stevent de financiële dienstverlening af op een brain drain?’. Het onderzoek is uitgevoerd door consultants van Badenoch & Clark onder meer dan 700 professionals bij banken en andere financiële dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland. De interviews vonden zowel telefonisch als in één-op-één gesprekken plaats. Onder de geïnterviewden zijn medewerkers van verschillende niveaus van senioriteit, HR-professionals en managers.