Nieuws

Minister Gerda Verburg van LNV presenteert nota duurzaam Voedsel

In het bedrijfsrestaurant van haar ministerie presenteert minister Gerda Verburg van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit aanstaande maandag 29 juni om 14.30 uur de kabinetsnota Duurzaam Voedsel. Het is de eerste voedingsnota van het ministerie van LNV. Het bedrijfsrestaurant is uitgekozen als plek van de presentatie, omdat deze de komende jaren moet uitgroeien tot een toonaangevende proeftuin voor duurzaam voedsel.
Het restaurant is zodanig aangekleed, dat daar het ‘voedsel van de toekomst’ te zien is. Gebakken insecten en vleesloze bitterballen maken onderdeel uit van het assortiment, die tijdens de presentatie door iedereen te proeven zijn. Wilt u weten welke kant minister Verburg op wil, en ook gelijktijdig nog een gebakken insect wil proeven, dan bent u welkom.
Aan de hand van de vitrines, gevuld met duurzaam voedsel, geeft minister Verburg haar visie op het nationale en internationale voedselsysteem. De problemen die de toenemende vleesconsumptie mondiaal en nationaal met zich mee brengt, lenen zich niet voor simpele oplossingen. Ook zal de minister ingaan op het probleem van de voedselverspilling. De nota geeft heldere antwoorden en een duidelijke visie. Er worden inspanningen verwacht van de overheid, maar ook van voedselproducenten, de voedselverwerkende industrie, de retail en de consument.