Nieuws

Prijs voor werkgever die agressie tegen werknemers aanpakt

Gaven we in het nieuwtje van gisteren aan dat steeds meer Nederlanders op hun werk met agressie te maken krijgen, vandaag kunnen we melden dat minister Ter Horst met een plan is gekomen daar wat aan te doen. De werkgever met een publieke taak die erin slaagt agressie en geweld tegen de eigen werknemers te verminderen, kan 25.000 euro winnen.
Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt deze prijs in het vooruitzicht voor de meest succesvolle aanpak van agressie en geweld. Organisaties met een publieke taak die in aanmerking willen komen, kunnen zich inschrijven tot 31 augustus (zie www.veiligepublieketaak.nl.). Op 8 oktober wordt de cheque, samen met de Veilige Publieke Taak AWARD uitgereikt op de VPT-Beurs in Amersfoort.
Hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners krijgen regelmatig te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun publieke taken. Dat is onacceptabel. Minister Ter Horst vindt het belangrijk dat nu eens de aandacht wordt gegeven aan de successen in plaats van aan alle incidenten. Succesvolle maatregelen kunnen worden overgenomen door andere organisaties. Gezamenlijk kan worden gewerkt aan een veiligere publieke taak.