Nieuws

Vernieuwde NEN-cursus over ISO 22000

De NEN-cursus ‘Overstappen naar ISO 22000’ is volledig herzien. Dit is naar aanleiding van de recente erkenning van een certificatieschema op basis van de norm ISO 22000 door het Global Food Safety Initiative. De vernieuwde cursus ‘ISO 22000: invoeren van een voedselveiligheidsmanagementsysteem’ wordt op 12 november a.s. gegeven.
In mei jl. heeft het Global Food Safety Initiative (GFSI) een certificatieschema erkend op basis van ISO 22000 (managementsysteem voor voedselveiligheid) in combinatie met PAS 220 (basisvoorwaarden voor de beheersing van voedselveiligheid). Dit schema, FSSC 22000, schaart zich door deze erkenning in het rijtje van BRC, IFS, SQF en Dutch-HACCP als GFSI-erkend certificatieschema voor voedselveiligheid. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor verdere acceptatie en internationale harmonisatie van voedselveiligheidsmanagement op basis van ISO 22000.
De cursus is bedoeld voor producenten van voeding, primaire producenten, producenten van diervoeders en van apparatuur/verpakkingsmateriaal voor de voedingssector. Daarnaast is de cursus bedoeld voor de transport- en opslagsector, horeca en voor voedingsdiensten van onder andere ziekenhuizen die al in het bezit zijn van een HACCP- en/of ISO 9001-certificaat en willen overstappen naar ISO 22000.
De docent is Tiemen van der Worp van Baronije Training & Advies. De heer Van der Worp is lead auditor en bedrijfskundig adviseur op het gebied van kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid in het algemeen, en van ketenborging- en communicatie in het bijzonder.
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 269 01 88 of e-mail cursussen@nen.nl. Of bezoek http://cursusiso22000.nen.nl.