Nieuws

Minister Cramer reikt Duurzame Lintjes uit

Begin deze maand heeft minister Cramer van Ruimte en Milieu net als vorig jaar Duurzame Lintjes uitgereikt. Dit jaar ging een van de vijf lintjes naar Prinses Irene. De Duurzame Lintjes zijn een onderscheiding voor mensen die zich hebben ingespannen voor een meer duurzame samenleving. Prinses Irene kreeg haar lintje omdat zij er al jaren voor inspant dat ons wereldbeeld moet veranderen, zodat wij ons zien als deel van de natuur, in plaats van gescheiden ervan. De andere winnaars zijn:
* Peter Bakker (zet zich al jaren in voor het Waddengebied en Texel in het bijzonder), * Yolanda Coolen (vecht voor meer gebruik van LED-verlichting, als alternatief voor spaarlampen), * Henry Mentink (heeft op een gezonde en mensvriendelijke wijze een deelauto-organisatie opgezet met ruim 140 auto's en 2000 leden) en Arie van den Brand (fervent strijder voor duurzaamheid in algemene zin en biologische landbouw in het bijzonder).
Aan minister Cramer werd ook het 'duurzame koffertje' aangeboden. Dit koffertje bevat dit jaar 387 initiatieven van burgers, bedrijven en instellingen voor duurzame projecten.