Nieuws

Gemakkelijker melden op site Arbeidsinspectie

Werkgevers en werknemers die bij de Arbeidsinspectie iets willen melden of aanvragen, kunnen sinds kort gemakkelijker hun weg vinden op de site van de inspectie. De site is vernieuwd. Zo is snel te zien hoe een klacht tegen de werkgever is in te dienen. Hoe vraag je een ontheffing aan van het verbod op kinderarbeid?
Ook is de informatie nu overzichtelijker gerangschikt. Alle gegevens over een bepaalde bedrijfstak zijn samengebracht. Verder zijn op de site bijvoorbeeld de regels te vinden voor het werken met buitenlandse arbeidskrachten.
De site van de Arbeidsinspectie is gekoppeld aan die van andere inspectiediensten. Hierdoor is het gemakkelijker uit te zoeken welke dienst een onderwerp onder de hoede heeft.
Categorieën: Bestuur, Cultuur en recreatie, Economie, Financiën, Huisvesting, Internationaal, Landbouw, Migratie en integratie, Natuur en milieu, Onderwijs en wetenschap, Openbare orde en veiligheid, Overig, Recht, Ruimte en infrastructuur, Sociale zekerheid, Verkeer, Werk, Zorg en gezondheid.