Nieuws

Bijeenkomst over verknopen van kwaliteit van zorg

Op dinsdag 30 maart as. organiseert het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO in samenwerking met Flevum Forum Network een bijeenkomst over het verknopen van kwaliteit van zorg met ondernemerschap en een gezonde bedrijfsvoering.

Die middag wordt u door Ton Kessels, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pantein en Machteld Ploeg, zorgmanager Heelkunde bij Gelre Ziekenhuizen, bijgepraat over kwaliteit als business case. De kosten van de zorg staan al decennia onder druk en beteugeling door budgetkaders en ‘de overschrijder betaalt’ werken zeer beperkt en leiden tot veel onbegrip en demotivatie. Is marktwerking op kostenconcurrentie dan het enige antwoord? Zijn onderwerpen als super mensgerichte zorg à la Planetree, passie weer terug bij medewerkers, innovatie door ketenzorg, gezondheid & preventie, populatiegericht gezondheidsmanagement en een paradigmashift in de financiering het perspectief voor de toekomst? Tijdens de bijeenkomst van 30 maart worden ideeën en ervaringen, maar ook vragen met anderen gedeeld.

De bijeenkomst is gratis en is uitsluitend bedoeld voor bestuurders in de gezondheidszorg en in profitsector gelieerd aan de gezondheidszorg. De bijeenkomst is van 14.30 tot 18.30 uur en vindt plaats op het CBO in Utrecht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar j.doesburg@cbo.nl.