Nieuws

Twynstra Gudde lanceert Integrale Duurzaamheid Enquête

Twynstra Gudde heeft de Integrale Duurzaamheid Enquête voor Nederlandse organisaties in de tweede week van oktober gelanceerd. Uit eerder onderzoek blijkt dat duurzame bedrijven de grootste waardestijging op de AEX-index laten zien. In toenemende mate worstelen bedrijven en overheden met de wijze waarop ze duurzaamheid moeten integreren in hun beleid, huisvesting en aanverwante faciliteiten. Met de enquête onderzoekt Twynstra Gudde hoe en in welke mate duurzaamheid integraal is georganiseerd in organisaties en creëert zij een instrument, waarmee organisaties zich kunnen benchmarken ten opzichte van branchegenoten.

Organisaties en bedrijven geven veelvuldig aan om ‘iets met duurzaam¬heid’ in hun huisvestingstraject te willen doen. Andrea de Vaal-van Hooren, manager bij Twynstra Gudde: ‘Duur¬zaam bouwen is slechts een klein onderdeel van het verduurzamen van een organisatie. Duurzame huisvesting gaat verder dan klimaatgevels en sedumdaken. Het gaat ook om duurzame inkoop van facilitaire onderdelen als schoon¬maak, catering en ICT. Daarnaast is bewustwording en het stimuleren van duurzaam gedrag bij medewerkers een bepalende factor bij het verduurzamen van een organisatie.’

Dit vergt een bepaalde mate van organiseren van duurzaamheid waarvoor de wil en de organisatiekunst van het management nodig is. ‘Duurzaamheid is niet iets wat je koopt, maar dat je organiseert’, aldus De Vaal – van Hooren.

De enquête onderzoekt organisaties waar meer dan 250 medewerkers werkzaam zijn. De resultaten zullen rond december worden gepresenteerd. Organisaties kunnen zich aanmelden via duurzaamheid@tg.nl. Als dank voor het invullen van de enquête ontvangt het bedrijf een duurzame attentie in de vorm van een LED-lamp.