Nieuws

ISO 27001-gecertificeerde Cloud-over-Cloud IaaS-leverancier

Jitscale, een toonaangevende Nederlandse cloud management provider, heeft aangekondigd dat het haar Infrastructure-as-a-service (IaaS-) en cloud management-activiteiten verder gaat uitbreiden naar een aantal belangrijke, wereldwijde groeimarkten. De provider heeft de benadering van de nieuwe markten gepland voor een strategisch gunstig moment: de certificering volgens ISO/IEC 27001. Jitscale is de eerste Cloud-over-Cloud IaaS-supplier ter wereld die deze certificering binnenhaalt.

Jitscale uit Nieuwegein is een bedrijf dat de infrastructuur en het beheer verzorgt van de internet-gerelateerde platforms van zijn klanten. Jitscale beheert het complete pakket, van besturingssysteem tot applicatie- en databaselagen, en dat geschaald over verschillende clouds. Het bedrijf managet de complete infrastructuur voor zijn klanten, op de functionaliteit van de klantspecifieke applicaties en websites na die hierin draaien. Daarmee onderscheidt het zich zeer duidelijk van andere IaaS-suppliers.

Jitscale heeft sinds 2008 twee kantoren; één in Orlando, Florida, en één in Nederland en heeft mede op basis van de daar behaalde successen en goede vooruitzichten besloten de afzetmarkt voor zijn IaaS- en cloud management-diensten nog verder uit te breiden. Zo zal de provider in 2011 nog een kantoor openen in San Francisco en New York en zal het bedrijf verder zijn aandacht en activiteiten richten op Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Scandinavië en de Benelux.

Steeds meer organisaties ontsluiten hun bedrijfskritische processen via internet. Daarmee stijgt ook de behoefte aan een goed beveiligde, schaalbare en financieel verantwoorde infrastructuur. Jitscale heeft hiervoor de juiste structuren ontwikkeld, en verwacht daarmee ook in het buitenland hoge ogen te gooien.

In het kader van haar gespecialiseerde dienstverlening is Jitscale sinds 23 januari 2011 officieel ISO/IEC 27001-gecertificeerd. Het bedrijf is gedurende het totale certificeringsproces begeleid door CompLions. De ISO 27001-norm richt zich op een procesmatige benadering van planning, implementatie, toepassing, bewaking, evaluatie, onderhoud en op de continue verbetering van het beheer van de informatiebeveiliging.