Nieuws

Nieuw online register voor certificaten

Certificatie wordt steeds belangrijker. Met name nu de noodzaak van het screenen op kwaliteit, veiligheid en duurzaam ondernemen voortdurend toeneemt. ZekerInZaken.nl introduceert een online register waarin certificaten, keurmerken en lidmaatschappen worden vastgelegd, getoetst en up-to-date gehouden.

De wereld van certificaten is ondoorzichtig. Een platform als ZekerInZaken.nl wil daarin overzicht verschaffen. Het geeft de mogelijkheid om kosteloos en snel te achterhalen welke organisaties over welke certificaten en keurmerken beschikken. Dit vormt een praktische tool voor inkoopmanagers en facilitymanagers. Daarnaast kunnen ondernemingen zich op deze site profileren met hun certificaten. Verder ontsluit dit platform informatie over certificering en organisaties die helpen bij het verkrijgen van certificaten en keurmerken.

Vooralsnog richt ZekerInZaken.nl zich voornamelijk op informatie voor de sectoren bouw, industrie en chemie. Volgens oprichter Aldert Zoetelief verbreedt het bedrijf zijn horizon echter razendsnel. Binnen afzienbare tijd worden ook gegevens van andere branches opgenomen in het register.

Betrouwbaarheid en kwaliteit van de gegevens zijn belangrijke issues. Zoetelief is daar duidelijk over: ‘De geldigheid van de certificaten wordt geverifieerd en gepubliceerd. We streven ernaar alle gegevens altijd accuraat te hebben. Dat realiseren we door samen te werken met gerenommeerde certificatie-instellingen en schemabeheerders. Actuele bedrijfsgegevens betrekken we van de Kamer van Koophandel.’