Nieuws

Veel senior professionals werken tijdens vakantie

Senior professionals nemen hun werk vaak mee op vakantie. Dit blijkt uit een actueel onderzoek* uitgevoerd door de carrièredienst Experteer (www.experteer.nl). Het grootste deel van de deelnemers neemt een laptop, Smartphone of mobiele telefoon altijd mee in hun bagage. Hoeveel er gewerkt wordt op vakantie, is verschillend in de Europese landen. 58,5 procent van de Fransen, Spanjaarden, Italianen en Engelsen lezen ten minste om de dag hun werk e-mails, Duitsers en Zwitsers hebben hier een andere mening over en beantwoorden deze vraag met ‘alleen als het urgent is’.

Nederlanders doen het liefst rustig aan tijdens hun vakantie, 36,1 procent van de Nederlanders bekijken op vakantie nooit hun e-mail, 21,3 procent nemen alleen contact op met hun collega’s wanneer het echt urgent is.

De mobiele telefoon wordt door alle Europeanen het meest gebruikt om tijdens de vakantie contact op te nemen met collega´s. De meeste senior professionals eisen geen compensatie wanneer ze tijdens hun vakantie bijvoorbeeld het kantoor bellen en nog projecten moeten afronden. Een uitzondering zijn de Italianen: voor 40,9 procent van hen is werken tijdens de vakantie ook financieel aantrekkelijk.

De professionele motivatie tijdens de vakantie blijkt ook afhankelijk van het geslacht: 57,1 procent van de mannelijke reizigers en 53,3 procent van de vrouwelijke reizigers wil graag waardering als ze tijdens hun vakantie werken. Echter, slechts 46,6 procent van de mannen wil een financiële waardering, en 49,5 procent van de vrouwen verwacht dit. Vrouwen zijn over het algemeen spontaner wat de planning van de vakantie betreft. Zij boeken hun vakantie enkele weken voorafgaand aan de reisperiode, mannen blijken enkele maanden van tevoren hun reis te boeken.