Nieuws

Golden Tulip Arnhem Doorwerth genomineerd voor MVO award

Golden Tulip Arnhem Doorwerth is genomineerd voor de tweejaarlijkse verkiezing van duurzaamste onderneming van de gemeente Renkum. De verkiezing is opgezet om duurzaam ondernemen te stimuleren binnen de gemeente Renkum. Het hotel is het afgelopen jaar volop gerenoveerd met de bedoeling een gebouw en inrichting te creëren die op het gebied van duurzaamheid aan alle standaarden ruimschoots voldoet.
 
Een deel van het hotel heeft een milieuvriendelijk groen dak gekregen, het zogeheten Mos Sedum dak. Ook door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen en hergebruik van oude materialen bij de verbouwing, benadrukt Golden Tulip Arnhem Doorwerth zijn groene karakter.
 
In januari van dit jaar ontving het hotel uit handen van Sita Nederland al het CO2 certificaat dat aan organisaties wordt uitgereikt die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de vermindering van CO2–uitstoot bij de verwerking van bedrijfsafval. Als klap op de vuurpijl ontving het hotel de Golden Green Key.
 
Het hotel blijft innoveren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo zijn er recentelijk 140 LCD-LED tv's aangeschaft en wordt alle halogeen verlichting vervangen door LED. Ook in de bedrijfsvoering en het inkoopbeleid staat MVO centraal. Voorbeelden hiervan zijn een intensieve samenwerking met de Wereldwinkel; men maakt maximaal gebruik van Fairtrade, Biologische én regionale producten. Met maatregelen op het gebied van afval bespaart het hotel 108 ton CO2 per jaar.
 
Om het MVO in Gelderland te stimuleren hebben de gemeente Renkum en COS Gelderland de MVO-prijs Renkum in het leven geroepen. De MVO-prijs beloont de meest progressieve ondernemer voor de voortrekkersrol die hij of zij daarin speelt. De winnaar van de MVO-prijs ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans.
 
Er kan tot 31 oktober gestemd worden via: http://www.mvoprijs.nl/. Op 29 november zal bekend worden gemaakt wie zich de winnaar van de MVO-prijs Renkum 2011 mag noemen.