Nieuws

Energieboost voor alle MKB-ondernemers in Nederland

‘Door een bezoek te brengen aan de Energiedag werd ik gedwongen om weer kritisch te kijken waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. Is onze huidige werkwijze wel de meest slimme?’ zegt Edwin van der Ham van Montapacking BV eerlijk. Kees Pater van Koekjesbakkerij Veldt geeft aan ineens goede ideeën te krijgen na een bezoek aan de Energiedag. En Christine Kuiper van Movisie spreekt van kruisbestuivingen met andere sectoren om zo inspiratie op te doen voor de eigen organisatie. Antwoord op prangende vragen, ideeën, onverwachte ontmoetingen en mogelijkheden tot samenwerking: een aantal ingrediënten voor de derde Energiedag onder de noemer van MKB Krachtcentrale. Deze vindt plaats op 3 november in Arnhem.

De derde Energiedag voor alle MKB-ondernemers in Nederland wordt georganiseerd op 3 november op het industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Op het programma staan sprekers als Jan Bommerez, Olga Plokhooij en Jan van Setten en er vinden 18 workshops plaats waar deelnemers vrij naar binnen kunnen. Robbert-Jan Brouwer, directeur Reewoud Energietechniek, bezocht de eerste Energiedag: ‘Ik voelde er de energie.’

 ‘De manager van de toekomst is een coördinator, niet een chef!’ zegt Jan Bommerez altijd stellig. Hij spreekt het liefst over het aanboren van extra menselijk potentieel, over zaken zoals zelfvertrouwen, moed en over teamwerk. Bommerez, Vlaming van geboorte, woont sinds 1995 in Californië. Hij is regelmatig in Nederland en spreekt voor bedrijven als Rabobank en Xerox. Olga Plokhooij geeft trainingen en advies die persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke ontwikkelprocessen versterken. Olga draagt de 3e bij aan het creëren van succesvolle samenwerking tussen mensen en organisaties. Jan van Setten, coach en entertainer, spreekt in de Kleefsewaard over klantgerichtheid, leiderschap en organisatieverandering.

Bij de 18 workshops die op het programma staan, kunnen deelnemers vrij binnenlopen om te ervaren hoe ze zaken in het bedrijf in gang kunt zetten. In de verschillende ruimtes op het Industriepark Kleefse Waard komen onder meer oordelen en waarnemen, succesvol netwerken, inspirerend leiderschap, de vitaliteit van ondernemingen, maar ook gezond, veilig en slimmer werken en social media aan de orde. Op de website www.mkbkrachtcentrale.nl vinden belangstellenden een compleet overzicht van workshops en korte, praktijkgerichte trainingen.

Tijdens de energiedag wordt ook de winnaar van de verkiezing van het ‘slimste’ bedrijf van het jaar bekend gemaakt. In de vakjury zitten de Jan Bommerez, Olga Plokhooij en Jan van Setten, maar ook één van de ondernemers van het slimste bedrijf van vorig jaar, Axel Jansen van Jazo Zevenaar. De jury wordt voorgezeten door de voorzitter van MKB Nederland, Hans Biesheuvel. Het winnen van de wedstrijd ‘het Slimste Bedrijf’ in 2010 heeft het metaalbedrijf van Axel Jansen geen windeieren gelegd. Betere projecten, betere klanten en een wachtlijst voor schaars technisch personeel.

Op www.mkbkrachtcentrale.nl vindt men meer informatie over de Energiedag, over de sprekers en de workshops. De toegangsprijs bedraagt € 99,-. Deelnemers ontvangen na afloop het boek ‘Kun je een rups leren vliegen?’ van Jan Bommerez. De Energiedag wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum. De Energiedag wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van het Actieplan Arbeidsveiligheid. Het Ministerie steunt deze dag vanuit haar visie dat een verdere verbetering van de arbeidsveiligheid vooral zal moeten plaatsvinden door gedrag- en cultuurverandering. Als bedrijven hier mee aan de slag gaan, levert dat veel op, onder andere een betere arbeidsveiligheid.