Nieuws

Pon en Aluchemie winnaars HR Proffie 2011

Handels- en serviceorganisatie Pon is de winnaar geworden van de HR Proffie 2011, de vakprijs voor het beste personeelsbeleid van Nederland. De HR Proffie Innovatieprijs ging naar Aluchemie, een producent van anoden voor de aluminiumindustrie.

‘Pon is een aansprekend voorbeeld van integraal strategisch HR-management,’ aldus juryvoorzitter Lia Belilos. ‘Het bedrijf beschouwt de werknemers als het belangrijkste kapitaal en handelt daar ook naar met de Pon Academy, waar 250 dagen per jaar training wordt gegeven aan iedereen die in dienst is. Een ander opvallend onderdeel van de HR-strategie is Pon Fit, een gezondheidsprogramma met als doel om met 97,5 procent fitte werknemers het gezondste bedrijf van Europa te zijn.’

Aluchemie wordt geprezen om de successen die zijn behaald op het vlak van sociale innovatie. ‘Medewerkers worden continu aangemoedigd om knelpunten op de werkvloer te signaleren en zelf een oplossing aan te dragen. Kwaliteit, welzijn en veiligheid worden door de mensen zelf gewaarborgd en verbeterd. HR is daarmee in de medewerkers zelf verankerd,’ aldus de jury.

De overige finalisten waren Technische Unie, Zorgfederatie Oldenzaal en de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaakbranche. Dagvoorzitter en directielid van Berenschot, Ber Damen, benadrukte op de uitreiking in het Figee Innovatie Theater in Haarlem het belang van de HR Proffie als vakprijs: ‘Natuurlijk kunnen er maar twee organisaties met een prijs naar huis, maar de finalisten zijn stuk voor stuk winnaars. Ze lopen voorop in de beoefening en verdere ontwikkeling van het HR-vak en verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.’

Naast de HR Proffie bokaal nam winnaar Pon dinerbonnen in ontvangst; Aluchemie won een Bedrijfs Cultureel Abonnement (BCA). Met BCA wordt kunst en cultuur binnen de organisatie gestimuleerd: alle medewerkers krijgen een jaar lang hoge kortingen op ruim 750 voorstellingen waaronder musicals, films, concerten, cabaret-, toneel-, en familievoorstellingen, musea en vele andere uiteenlopende evenementen.