Nieuws

Terugblik seminar ISO 19011

Op donderdag 13 oktober werd door NEN in Nieuwegein het introductieseminar voor de nieuwe NEN-EN-ISO 19011 'Richtlijnen voor het uitvoeren van audits van managementsystemen' georganiseerd onder de titel 'Een nieuwe kijk op auditen'.
Het seminar trok bijna 300 deelnemers, voor het merendeel KAM-managers en interne auditoren uit een breed scala van organisaties en bedrijven. Zij kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld met aandacht voor de wijzigingen in en de toepassing van ISO 19011.

Het eerste exemplaar van de Nederlandse vertaling van ISO 19011 werd door Annemarie de Jong van NEN Managementsystemen uitgereikt aan Harry Cappendijk van Waternet, een gedreven gebruiker van deze richtlijn. Ook alle deelnemers ontvingen de richtlijn: een unieke situatie want de officiële publicatie door ISO zou pas 1 november plaatsvinden. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat zij tevreden waren over de mix van achtergrond- en praktijkinformatie en voor de aandacht die werd gegeven aan het meer op risico‟s gericht organiseren en uitvoeren van interne audits.

De komende tijd zal NEN dan ook met cursussen en een praktijkgids op de behoefte aan meer informatie over deze 'nieuwe kijk op auditen' inspelen.