Nieuws

Twaalfde Nationaal Sustainability Congres

Op het Nationaal Sustainability Congres (NSC) in Den Bosch presenteren diverse partijen primeurs. Het gaat onder meer om nieuwe onderzoeksresultaten over de plastic soep in de wereldzeeën, de uitreiking van verschillende duurzaamheidscertificaten, de lancering van een multimediakanaal voor duurzaamheid, de lancering van een duurzame app en de aftrap van het samenwerkingsproject ‘De Slimme Buurt’ voor energiebesparing in bestaande woningen. Het NSC is met meer dan zeshonderd bezoekers het grootste evenement op het gebied van duurzaamheid. Het vindt plaats op woensdag 30 november in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Advies- en ingenieursbureau DHV en het congresbureau CKC zijn de organisatoren.

De ontdekkers van het mondiale plastic soepprobleem in de zeeën, de Amerikanen Charles Moore en Marcus Eriksen, presenteren voor het eerst de nieuwste onderzoeksresultaten. Het programma gaat verder met een rondetafelgesprek met vier directeuren van duurzame ondernemingen en Hans Biesheuvel (voorzitter MKB Nederland). Marga Hoek, directeur van de Groene Zaak, leidt dit gesprek. Centraal staat de vraag hoe duurzaam ondernemen gemeengoed kan worden onder bedrijven. De praktijk komt uitgebreid aan de orde in elf themasessies. Partners van het congres vullen die inhoudelijk in.

In de middag verzorgt Shell een ‘Energy Future Circle’. Dit is een interactieve sessie onder leiding van Jan Douwe Kroeske. Drie experts discussiëren over de vraag hoe de energievoorziening in 2050 eruit moet zien. Duurzaamheidsgoeroe Wayne Visser sluit het congres af met een lezing over de CSR 2.0.

Het congres zelf is ook duurzaam, met duurzaam vervoer, duurzame catering, duurzame standbouw en CO2-neutraal. Op de Sustainability Fair presenteren tal van duurzame koplopers hun duurzame producten en diensten.