Nieuws

Gehoord worden door baas zorgt voor werkplezier

In de top drie van zaken waar werknemers blij van worden staat ‘weten dat naar mijn mening geluisterd wordt’ op nummer 1. Ook thuiswerken en flexibele werktijden scoren hoog, zo blijkt uit een enquête onder ruim 100 professionals door Smile en het co-creatieplatform Workimprovers Snacks, leaseauto’s en sporten onder werktijd scoren het laagst als gevraagd wordt naar de voorzieningen waar medewerkers echt blij van worden.

Veel werkgevers blijken al mogelijkheden te bieden als flexibele werktijden en thuiswerken maar nog niet iedereen voelt zich gekend door zijn werkgever. Over de koffie is ook niet iedereen te spreken want bij minder dan de helft van de ondervraagden biedt de werkgever fatsoenlijk zwart goud. Toch gaat het merendeel van de respondenten met veel plezier naar zijn werk. Zeven van hen hebben zelfs hun droombaan te pakken.

Gevraagd waar die tevredenheid met name op gebaseerd is, komen vrij veel generieke antwoorden naar voren. Toch blijkt het toverwoord uitdaging te zijn. Uitdaging in de functie en de mogelijkheid om te kunnen blijven leren worden het meest genoemd. Weten dat er naar je geluisterd wordt en een passend salaris zorgen ook voor veel tevredenheid onder de respondenten.

Dat salaris is ook een belangrijk criterium bij het zoeken naar een nieuwe baan. Maar ook dan wordt weten dat er naar je geluisterd wordt en de mogelijkheid om door te groeien erg belangrijk gevonden.