Nieuws

Aftrap campagne One Million Solutions

One Million Snowflakes start vandaag de campagne op internet One Million Solutions. Een initiatief om via korte filmpjes op internet een sneeuwbaleffect te veroorzaken. De filmpjes bevatten ideeën met een oplossing om het bedrijfsleven meer waarde te laten creëren, zowel economisch als maatschappelijk. De aftrap van deze campagne wordt gegeven door de bekende TED-spreker Simon Sinek, de bedenker van het ‘start with why’ gedachtegoed.

De doelstelling van de campagne One Million Solutions is om het collectieve denkvermogen van professionals wereldwijd te mobiliseren. Dit wil zij bereiken door nieuw potentieel aan te boren in het bedrijfsleven, waarbij het creëren van economische waarde en het creëren van maatschappelijke waarde elkaar versterken.

Het One Million Snowflakes initiatief wil dit bereiken door een ‘sneeuwbal’ te creëren van YouTube-videos van één minuut, waarin professionals hun oplossing aandragen om het bedrijfsleven meer ‘waarde’ te laten creëren. Het centrale thema daarbij is ‘Snowball Leadership: co-creating a movement of meaning’. Dit is tevens het thema van het eerste One Million Snowflakes event op 26 april aanstaande. De inzender van de beste video mag als gastspreker optreden tijdens dit event, naast internationaal gerenommeerde sprekers zoals Ricardo Semler en Jagdish Parikh.

De aftrap van de campagne wordt gegeven door een videoboodschap van Simon Sinek, wereldwijd één van de meest populaire TED-sprekers en auteur van het boek ‘Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action’.

One Million Snowflakes is een initiatief van ‘professionals met een hart’ die geloven in een betere wereld en die ervoor hebben gekozen om die wereld te realiseren. Dit doen ze door samen waarde te creëren die wordt ingezet om scholing van kinderen in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. Dit vanuit de gedachte: één sneeuwvlok maakt weinig impact, maar 1.000.000 sneeuwvlokken kunnen samen de wereld veranderen. Petrosjan Damen van Kirkman Company is één van de ‘founding snowflakes’ achter dit initiatief. Zie www.onemillionsnowflakes.org voor meer informatie.

Op donderdag 26 april aanstaande vindt het eerste One Million Snowflakes event plaats op de campus van Nyenrode Business Universiteit. Deze dag staat in het teken van het thema ‘Snowball leadership: co-creating a movement of meaning’. Dit is een nieuwe leiderschapsstijl die gaat over het creëren van een beweging door groepen met idealen, in plaats van individuen met macht. Tijdens het event komen interessante sprekers zoals Ricardo Semler (CEO van het Braziliaanse Semco), Jagdish Parikh (o.a. hoogleraar aan Harvard) en Peter Bakker (voormalig CEO van TNT en President van The World Business Council for Sustainable Development) hun kijk geven op dit nieuwe leiderschapsprincipe. De opbrengsten van dit event gaan naar scholingsprojecten van stichting Save the Children. Zie www.onemillionsnowflakes.org/event voor meer informatie over dit event.