Nieuws

10e editie Nationale Complimentendag!

‘We bevinden ons officieel in een recessie’ zo deelde het CBS ons op 15 februari mee en dat in aanvulling op de toch al sombere dagelijkse berichten rondom een vertrouwenscrisis, kredietcrisis, Europese schuldencrisis, huizen- & vastgoedcrisis, ontslagen, bezuinigingen én een toenemende roep om meer respect en verdraagzaamheid in de maatschappij. Kortom als er ooit een goed moment was voor een positieve dag dan is het wel …NU!  Dat komt goed uit, want donderdag 1 maart a.s. is het voor de 10e keer Nationale Complimentendag in Nederland. Dan kijken we een dag lang naar wat er allemaal (eigenlijk) wel goed gaat en complimenteren diegene(n) die daar verantwoordelijk voor zijn. De animo lijkt groter dan ooit.

De Nationale Complimentendag, die zich onderscheidt van dagen als Valentijns-, Secretaresse-,  Moeder- en Vaderdag doordat zij niet commercieel is (zie ook: PS), mag zich sinds haar ontstaan in 2003 jaarlijks op meer populariteit verheugen. De dag appelleert dan ook aan de diepst menselijke behoefte (waardering) welke niet met geld, maar uitsluitend met persoonlijke en oprechte aandacht vervuld kan worden. ‘En precies daar zit hem nu de kracht’ aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet.
De dag is inmiddels op veel kalenders te vinden en in 2011 was #Complimentendag zelfs een ‘trending topic’. Toch lijkt de behoefte eraan dit jaar groter dan ooit. Poortvliet. ‘Dat is niet natuurlijk niet zo vreemd als je kijkt naar als het sombere nieuws dat ons dagelijks bereikt. Opvallend is echter wél dat we al sinds oktober vorig jaar benaderd worden met info aanvragen, suggesties én mensen en bedrijven die complimenten willen geven, maar niet altijd weten waar of hoe ze dat moeten doen. Dat is in die 10 jaar nog niet eerder zo vroeg en in die mate gebeurd’.

Het succes van de Nederlandse Complimentendag blijft overigens ook internationaal niet onopgemerkt. Zo vindt sinds drie jaar ook in België op 1 maart de Nationale Complimentendag plaats, is er in Noorwegen een bescheiden aanvang mee gemaakt en in o.a. Frankrijk, Zwitserland en Curaçao over geschreven. Reden voor de initiatiefnemers om vorig jaar te starten met de oproep voor een ‘World Compliment Day’: The most positive day in the world! via www.worldcomplimentday.com.

Poortvliet verzoekt ook dit jaar een ieder weer om op 1 maart aan minimaal drie mensen in zijn/haar omgeving een oprecht en welgemeend compliment te geven. ‘Zo creëren we met elkaar de meest positieve dag van het jaar!’ Voor inspiratie en ideeën verwijst hij naar de website van de jubilerende Nationale Complimentendag. Daar kan men o.a. de poster downloaden, een gepersonaliseerde ‘Nationale Complimentendag Award’ maken of een compliment op de ‘Nationale Complimentensite’ plaatsen.

Voor meer informatie over dit initiatief verwijzen wij u graag naar: www.nationalecomplimentendag.nl.
U kunt ook bellen met: 06- 502 06 297 of e-mailen naar: info@nationalecomplimentendag.nl.