Nieuws

Wie wordt het meest vitale MKB bedrijf van Nederland?

Mkbasics.nl, de grootste Arbo dienstverlener voor het MKB, organiseert in de maanden april, mei en juni de verkiezing van het ‘Meest Vitale MKB bedrijf van Nederland’. Hierin werkt www.mkbasics.nl  samen met kennisnetwerk voor ondernemers De Zaak, www.dezaak.nl  en Wellkom, specialist in vitaliteitsmanagement, www.wellkomcs.nl . De verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het MKB bedrijf wordt verkozen dat het meeste aandacht geeft aan vitaliteit van hun medewerkers. Hiervoor wordt gekeken naar verschillende vitaliteitsaspecten binnen het bedrijf zoals onder meer: flexibele werktijden, lunchmogelijkheden, levensfase bewust personeelsbeleid, aanbieden hulp bij stoppen met roken etc.

Tijdens de verkiezing nemen medewerkers van het bedrijf in teamverband deel aan een ludieke activiteit: een virtuele loopcompetitie van Amsterdam naar Berlijn. Uitgangspunt voor de competitie is het realiseren van minimaal 10.000 stappen per dag, aanbevolen voor een gezonde leefstijl. Die 10.000 stappen worden gemeten met behulp van een stappenteller.
Om als bedrijf in aanmerking te komen voor de verkiezing moet het deelnemende team de afstand naar Berlijn binnen een periode van twee en halve maand realiseren. Hiervoor moeten de teamleden gemiddeld 10.000 stappen per dag zetten. Maar ook andere sportieve activiteiten zoals fietsen en zwemmen tellen mee. Verder wordt het bedrijf op verschillende vitaliteitsaspecten beoordeeld door middel van een schriftelijke vragenlijst.
Alle MKB bedrijven kunnen tegen een kleine vergoeding met één of meerdere teams meedoen. Het meest vitale bedrijf wint de ‘MKB VitaalBokaal 2012’ en het bedrijfsteam een reis naar Berlijn. Verdere informatie over deze verkiezing en deelname is te vinden op www.mkbvitaal2012.nl 

Vitale medewerkers zijn de spil van een vitaal bedrijf. Vitale medewerkers hebben laag ziekteverzuim, hebben veerkracht, motivatie en gedrevenheid. Bedrijven met vitale medewerkers presteren beter en hebben grotere kans op blijvend succes. Met de verkiezing van ‘het Meest Vitale MKB bedrijf van Nederland’ wil mkbasics.nl dit belang benadrukken.
Mkbasics.nl is het onderdeel van Arbo Unie dat zich met een geïntegreerd dienstverleningspakket specifiek richt op het MKB. Arbo Unie is de businesspartner van werkgevers en werknemers bij het verbeteren van de gezondheid, veiligheid en inzetbaarheid van mensen op de werkvloer.