Nieuws

Nederlands MKB op voetstuk tijdens Floriade Venlo

Op maandag 4 juni 2012 wordt op de Floriade in Venlo voor de zevende keer de MKB Innovatie Top 100 gepresenteerd: de meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland. 19 Bedrijven uit  de industrie zijn dit jaar te vinden in deze top 100, en dat zijn er precies evenveel als vorig jaar.

Maxime Verhagen, demissionair Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt op 4 juni bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland mogen rekenen. Ook wordt de Mercedes-Benz Blue Efficiency Award uitgereikt aan díe ondernemer die de beste innovatie presenteert op het gebied van duurzaamheid en een duidelijke link heeft met mobiliteit.

De MKB Innovatie Top 100 is een initiatief van het Syntens Innovatiecentrum en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met NL Octrooicentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad en ondersteund door Greenport Venlo en de Provincie Limburg.  Een deskundige jury stelde de ranking van de MKB Innovatie Top 100 vast en beoordeelde de nominaties op basis van de volgende criteria: originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. De jury, die wordt voorgezeten door  Alexander Rinnooy Kan, was het vorig jaar unaniem eens over de winnaar van de MKB Innovatie Top 100 van vorig jaar: Dacom uit Emmen, met het efficiënte beregeningssysteem.

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn vanaf  5 juni te vinden op www.syntens.nl/innovatietop100. Ook staan daar videoreportages over aansprekende innovaties uit de ranglijs