Nieuws

Praktijkvoorbeelden voor slimmer werken en reizen

Met bijna 150 praktijkvoorbeelden is de grootste verzameling best practices over slim werken en slim reizen vanaf vandaag te vinden op de site van het Platform Slim Werken Slim Reizen. Het Platform inventariseerde de afgelopen maanden inspirerende én bruikbare goede voorbeelden van werkgevers op het gebied van ICT, werkplek, cultuur & gedrag, HR en mobiliteit. De praktijkvoorbeelden komen vanuit werkgevers, regio’s, kennisplatforms, werknemersorganisaties, MKB, relevante sites en overheid.

Met het bijeenbrengen van zoveel goede voorbeelden wil het Platform laten zien wat deze partijen het afgelopen jaar samen bereikt hebben bij het in de praktijk brengen van slim werken en slim reizen. Hun best practices vormen een tastbare nalatenschap als het Platform zichzelf eind dit jaar opheft. Zij dienen als bron van kennis en inspiratie voor werkgevers om ook volgend jaar door te gaan met slimmer werken en reizen. ‘Veel werkgevers lopen toch tegen dezelfde problemen aan. Wat werkt wel en wat juist niet? Waar moet je op letten en wat zijn praktische tips? Met deze uitgebreide en gevarieerde verzameling praktijkvoorbeelden kunnen tal van andere werkgevers in uiteenlopende sectoren aan de slag.’ aldus Platformvoorzitter Lodewijk de Waal.

De zeer uiteenlopende praktijkvoorbeelden variëren van het uittesten van e-bikes en OVprobeerpassen tot invoering van mobiliteitsbudgetten en van videoconferencing tot zelfroosteren en Het Nieuwe Werken. Ze laten zien dat slim werken en slim reizen succesvol op vele manieren en in de meest uiteenlopende organisaties kan worden toegepast.Alle best practices zijn te vinden op de www.slimwerkenslimreizen.nl.