Nieuws

Werksessie Agentschap NL: ‘Uiteindelijk draait het om gedrag’

Het gedrag van de medewerkers is een belangrijke factor in het succes van het MVO-beleid van een organisatie. Maar hoe betrek je medewerkers bij het realiseren van dit beleid? Hoe pak je dat planmatig aan? En hoe krijg je zicht op de effecten? De werksessie ‘Uiteindelijk draait het om gedrag’ geeft antwoord op deze vragen en reikt een kader aan voor het opzetten en uitvoeren van een succesvolle campagne om werknemers aan te zetten tot duurzamer gedrag. De werksessie vindt plaats op 9 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, van 14:00 – 17:00 uur en wordt georganiseerd door Agentschap NL.  

In het eerste deel van de werksessie wordt u kort ingeleid in de theorie van gedragsverandering. Daarna volgt een uitgebreider praktijkgedeelte, waarin allereerst praktijkcases wordt gepresenteerd door sprekers van ASR Nederland, Erasmus Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven [is het al mogelijk om namen en functies van de sprekers te noemen?] Vervolgens gaat u zelf aan de slag met het opzetten van een gedragsbeïnvloedingscampagne. Het doel is u vertrouwd te maken met de aanpak.  

De werksessie is gebaseerd op het werkboek ‘De knop om’, dat een stappenplan beschrijft voor het opzetten en uitvoeren van een succesvolle gedragsbeïnvloedingscampagne om mensen tot een duurzamer gedrag aan te zetten. Het werkboek is in opdracht van Agentschap NL ontwikkeld door ResCon, Research en Consultancy. Dit werkboek kunt u downloaden vanaf de Agentschap NL website.
http://www.agentschapnl.nl/content/werkboek-de-knop-om-vergroot-het-energiebewustzijn-uw-organisatie-mja

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail met naam, functie en bedrijfsnaam te zenden naar Miranda Stekelenburg, e-mail miranda.stekelenburg@agentschapnl.nl. Deelname is kosteloos.