Nieuws

Teijin wederom in Sustainability World Index

Het Japanse moederbedrijf van Teijin Aramid in Arnhem, Teijin Limited, is voor het vierde opeenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), een wereldwijde indicator voor sociaal verantwoorde investeringen (SRI). Elk jaar worden duurzaamheidsleiders geselecteerd voor deze index op basis van hun economische, ecologische en sociale prestaties.

De in 1999 door Dow Jones en de SAM Group geïntroduceerde duurzaamheidsindex vertegenwoordigt de beste 10% van de 2.500 grootste bedrijven in elke bedrijfstak van de Dow Jones Global Index. Van de 11 ondernemingen die de chemische sector representeren, is Teijin is het enige Japanse bedrijf. Voor de index van dit jaar werden in totaal 340 bedrijven geselecteerd.

Teijin waardeert de blijvende erkenning voor haar leiderschap in duurzaamheid. Duurzame ontwikkeling komt klanten, de maatschappij, het milieu en de aandeelhouders ten goede.

Naast notering in de DJSI World, is Teijin ook voor het vierde opeenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index, en in andere internationale SRI-indices, zoals de FTSE4Good Index en de Ethibel Sustainability Index.