lloydsfoto.jpg
Artikel

Waarom informatiebeveiliging met ISO 27001 tegenwoordig geen voordeel maar voorwaarde is

Bedrijfsinformatie is een van de meest waardevolle en essentiële middelen van elke organisatie. In de wereld van vandaag is alles met elkaar verbonden en worden organisaties blootgesteld aan grootschalige bedreigingen van de informatiebeveiliging en cyberaanvallen die geavanceerder en vernietigender zijn dan ooit tevoren. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om een effectieve informatiebeveiligings-strategie te hebben. 

 

Onderzoek wijst op dringende noodzaak

Cyberaanvallen en datalekken staan nu in de top 5 van meest waarschijnlijke risico’s voor bedrijven en in de top 10 wat betreft potentiële impact. Volgens onderzoek van Gemalto¹ gaan er per dag meer dan 5 miljoen gegevens verloren of worden ze gestolen, dat komt neer op 68 per seconde.

Deze cijfers zijn voor een belangrijk deel te verklaren door de toenemende verfijning en complexiteit van cyberaanvallen, maar er is een trend waarneembaar die aangeeft dat fysieke beveiliging enigszins wordt vergeten nu veel organisaties cyber- en onlinebedreigingen als prioriteit zien. Dit wordt ook ondersteund door een recent onderzoek door het Ponemon Institute² waarbij 71% van de respondenten aangaf in een openbare ruimte weleens een papieren document met gevoelige of vertrouwelijke informatie te hebben opgepakt of gezien.

 

Uw bedrijfsinformatie beschermen met ISO 27001

Organisaties die te maken hebben met uitwisseling, opslag of verwerking van informatie kunnen zich beschermen door zich tegen de norm ISO 27001 te certificeren. ISO 27001 biedt een procesmatige aanpak om digitale informatie, papieren informatie en ook fysieke middelen te beschermen. Naast een gestructureerd informatiebeveiligingssyteem levert het ISO 27001 certificaat meerdere voordelen op; u voldoet aantoonbaar aan de wet- en regelgeving omtrent privacy en aan de eisen van uw (potentiele) klanten, u beperkt informatiebeveiligingsrisico’s, waarborgt continuïteit en u verbetert uw marktpositie.

 

Wilt u meer weten over informatiebeveiliging met ISO 27001? Lloyd's Register heeft alle belangrijke informatie voor u verzameld. Schrijf u in voor onze gratis informatiereeks inclusief whitepapers, brochures, case-studies en video’s of bel naar +31 10 2500 500.

 

1 https://breachlevelindex.com/” Gemalto
2 https://www.shredit.com/SI/storage/Resource%20Center%20Assets/Shred-it-Report-Tech-Non-Tech-Responses.pdf” Ponemon Institute