Hugo_foto_2020_a.1.jpg
Column

Tien beetjes harder

‘Beleggingsrobots zijn niet meer te stoppen’, kopt vandaag het FD. ‘Volautomatisch beleggen wordt de norm voor kleine investeerders. Al zijn er nog wel wat hobbels te nemen. De toezichthouder ligt dwars en banken weten nog niet goed hoe ze de nieuwe techniek moeten inzetten.’


Ik snap ‘m wel: ook beleggen is er eentje die we moeten schrappen uit het rijtje van menselijke vaardigheden. Althans: als je het echt goed wil doen. Het voorspellen van het koersverloop van een specifiek aandeel vergt een ver boven de menselijke macht uitstijgende kennis van (geo)politieke, bedrijfseconomische, emotionele en nog veel meer invloeden. Ga er maar aan staan.

Zo is het natuurlijk met alles. Alles wordt in ongekend hoog tempo complexer en alles gaat veel en veel sneller, met digitale transformatie als sleutelwoord. In het rapport van Accenture van afgelopen maand getiteld Leaders Wanted: Masters of Change at a Moment of Truth, wordt besproken hoe toonaangevende bedrijven tien jaar aan digitale transformatie weten te comprimeren tot één of twee jaar. Gebruik­makend van hun sterke digitale kern zijn ze in staat zich op ongekend hoge snelheid aan te passen en te innoveren. Volgens het onderzoek van dit toonaangevende organisatieadviesbureau groeien de omzetten van deze bedrijven momenteel vijf keer sneller dan die van bedrijven die achterblijven, vergeleken met een twee keer zo snelle groei tussen 2015 en 2018. Met als gevolg dat in steeds hoger tempo de technologische ontwikkelingen over ons heen rollen. Het lijkt mij dat we over een paar jaar weer een hele vloot aan succesvolle ondernemingen op het wereldtoneel zien dansen, met businessmodellen die we nu nog helemaal niet kennen.

Als dat gaat gebeuren – schrap het woordje ‘als’ maar – dan zal een ongekend groot beroep moeten worden gedaan op de arbeidsmarkt. Het CBS heeft daar een huiveringwekkend cijfer bij: een tekort van een half miljoen medewerkers in de nabije toekomst, met name in de techniek, IT, bouw, zorg en logistiek. De ‘war on talent’ zal zeker ook in de industrie worden gevoerd. Heeft u er al over nagedacht welke wapens u in gaat zetten?

Hugo M. van der Horst, hoofdredacteur Kwaliteit in Bedrijf