Corporate Contingency Planning: het moderne rampscenario

Olierampen, terugroepacties.Calamiteiten uit een recent verleden. Of men die had kunnen voorkomen is een vraag op zich, maar hoe pakt een bedrijf dat met zo’n catastrofe geconfronteerd wordt dit aan? Hopelijk had het proactief een rampenscenario voorbereid. Dit noemt men dan Corporate Contingency Planning. Maar hoe doe je dat?

A3 brengt synergie tussen leiderschap en planning & control

Een artikel naar aanleiding van het boek ‘A3 methodiek, jaarplancyclus met meer sturing en minder papier’, van Henk Doeleman, Lucian van Heumen en Manon Diepenmaat.

‘Minderheid professionele dienstverleners trots op organisatie’

Wat drijft en verwachten medewerkers na het crisisjaar 2009? Wat is er gebeurd met de tevredenheid en loyaliteit? Welke impact hebben organisatieveranderingen gehad op het plezier, de trots, de betrokkenheid en de arbeidsproductiviteit?

Zorggroep Noorderbreedte BV wint Best Practice Award 2010

De jaarlijkse prijs voor het beste initiatief in de sectoren zorg, welzijn en wonen is toegekend aan Zorggroep Noorderbreedte BV. Het winnende initiatief is een elektronisch Zorgleefplan.

CONO Kaasmakers: ‘Duurzaamheid is een onderdeel van kwaliteit’

Al meer dan honderd jaar besteden de kaasmakers van CONO, de coöperatie achter het merk Beemster, veel zorg aan de kwaliteit van hun kazen. Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda.

‘Met ICT je kwaliteitssystemen in elkaar vlechten’

Zorgconcern Espria is groot en complex, tot stand gekomen door meerdere fusies. Het is een hele kunst om alle kwaliteitseisen en organisatiedoelen bij elkaar te brengen, een balans zoekend tussen centrale en decentrale sturing. Espria zorgt er met behulp van ICT voor dat er achter de schermen één samenhangend kwaliteitssysteem ontstaat.

De MVO Prestatieladder: managementsysteem en certificatienorm

Op 7 juli 2010 zijn de eerste certificaten MVO Prestatieladder uitgereikt en ingeschreven bij de Stichting Duurzaam Verantwoord / Foundation Sustained Responsibility (FSR).

Verder in Kwaliteit in Bedrijf...

• Tien gouden regels voor een succesvol managementsysteem
• De nieuwe economische orde: authenticiteit scoort, opportunisme faalt
• Nieuwe versie van VCA kent nauwelijks wijzigingen
• Het laatste deel van de vijfdelige serie over de A3 methodiek
• Literatuur
• Agenda
• Boekenactie: win een gratis managementboek!
• Column