RTEZ: nieuwe visie met nieuwe uitgangspunten

Zorginstellingen in Nederland investeren flink in kwaliteit. Menig zorgaanbieder behaalde in de afgelopen jaren certificaten om het managementsysteem te borgen. Tegelijkertijd vond in de zorgsector een omwenteling plaats: van input naar output. Resultaten vormen de nieuwe richtlijn voor kwaliteit. Een nieuwe visie met nieuwe uitgangspunten en een nieuw meetinstrument: de Rating Tool Effectieve Zorg (RTEZ).

FPC de Kijvelanden: een excellerende TBS-kliniek

Machiel Polak, psychiater en voorzitter Raad van Bestuur van Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden is onlangs uitgeroepen tot Business Improvement Manager 2011 tijdens het Business Improvement Event te Apeldoorn.

Kwaliteitskunde heeft MVO veel te bieden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Duurzaamheid zijn thema’s die niet meer weg te denken zijn in de bedrijfsvoering van vandaag. In het begin van deze eeuw werd er nog over gesproken als luxe onderwerpen, die we ons enkel konden veroorloven omdat het ons economisch zeer voor de wind ging. De werkelijkheid is nu anders. Maar MVO en Duurzaamheid zijn niet van tafel, integendeel.

De ontwikkeling van duurzaam menselijk kapitaal: luxe of noodzaak?

Omgaan met menselijk kapitaal. In een tijd waarin ‘de baan voor het leven’ niet meer bestaat, de pensioenleeftijd omhoog gaat maar we vanaf ons veertigste bijna kansloos op de arbeidsmarkt zijn, en we tegelijkertijd heel veel waardevolle kennis verloren zien gaan. In dit nummer het eerste deel van een vierdelige serie over het ontwikkelen van duurzaam menselijk kapitaal.

BBA: geheid MVO

De in Heemskerk en Den Bosch gevestigde Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep (BBA) zette onlangs een kroon op haar al veel eerder ingevoerde MVO beleid. BBA wist door een succesvol verlopen audit certificering in de wacht te slepen volgens de norm MVO Prestatieladder op niveau 3.

Verder in Kwaliteit in Bedrijf...

  • De Week van Kwaliteitsmanagement: de formule slaat aan!
  • Veel organisaties reorganiseren niet met de juiste focus
  • Mindfulness: de remedie bij managerspijn
  • Boekenactie: win een gratis managementboek!
  • Literatuur
  • Agenda
  • Columns