De toekomst is begonnen!

De beste manier om de toekomst te voorspellen, is hem zelf te maken! We mogen wel opschieten, want de toekomst is begonnen. Hier en daar kun je het al zien: sprekende voorbeelden van een nieuwe tijd. Mensen die hun rol opnieuw uitvinden, organisaties die opnieuw positie kiezen om waarde te blijven creëren.

Rabo wil excelleren in duurzaamheid én bankieren

Sinds de kredietcrisis staan financiële instellingen in een kwaad daglicht. Ze worden verantwoordelijk gemaakt voor het ontstaan van de mondiale malaise, worden verdacht van prijsafspraken binnen de hypotheek- en kredietverlening, lijken bemenst met de ergste soort graaiers en werken niet mee aan het herstel van het vertrouwen in onze economie.

Wegwijs in een brij van prestatie-indicatoren

Performance (of prestatie-) management is een actueel onderwerp in veel bedrijven. Er is blijkbaar bij bedrijven grote behoefte om ‘performance management’ als methode te introduceren en uit te werken. Maar waarom willen bedrijven een KPI-model of - dashboard?

Stof om over na te denken: open-book management

The Great Game of Business is een Open-Book Managementprogramma dat organisaties direct helpt hun resultaten te verbeteren door het creëren van eigenaarschap in de gehele organisatie.

Kwaliteitszorg in het hoger onderwijs

Kwaliteitszorg in de non profit is in een aantal opzichten een opmerkelijk fenomeen. Aan de ene kant is er veel aandacht voor, en heeft deze aandacht ook de neiging om periodiek te pieken als er weer een accreditatie of audit voor de deur staat.

Haptonomie: wat drijft jou?

Bedrijven én coaches blijven doorgaans hangen in het rationeel benaderen van organisatieproblemen. Vaak schuilt achter dergelijke problemen echter een ingewikkeld web van gedachten, gevoelens en drijfveren, die het gedrag van individuele medewerkers verklaren.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Lijnmanagers onderschatten invoering van nieuw ICT-systeem
  • Externe beoordeling Zelfverklaring ISO 26000
  • Joulz haalt hoogste MVO-notering in Nederland 
  • Boekenactie
  • Literatuur
  • Agenda
  • Columns