Leren excelleren door auditing

Hoewel auditing sterk de associatie heeft van control, willen organisaties steeds vaker ook graag 'leren' van een audit. Doen we de dingen die bijdragen aan het realiseren van onze ambitie en doelstellingen, aan het stimuleren van de verdere ontwikkeling van onze organisatie?

Conscious Hotels wil groener zijn dan ecolabels

In hoeverre zijn ‘groene’ hotels echt groen? We kozen bewust niet voor een van de grote ketens, maar richtten het vizier op een startende, gemotiveerde hotelier die op veel terreinen het wiel nog zelf moest uitvinden: Marco Lemmers van Conscious Hotels in Amsterdam.

De weg naar eenduurzaam succesvolle organisatie

Een pleidooi én handvat om organisaties te kantelen naar een ‘open en sociale feedback- en verbetermanagement omgeving’ die zorgt voor een duurzaam succesvolle organisatie waar passie, innovatie en transparantie hand in hand gaan. Enthousiast over het gedachtegoed daarachter, vroeg Kwaliteit in Bedrijf mededirecteur en mede-eigenaar Wendy Geurkink van Smile mee te werken aan een artikelreeks over dit onderwerp.

Van kostenreductie naar omzetverhoging

Veel ondernemingen willen de focus op kostenreductie verleggen naar omzetverhoging. Een attractieve optie ligt in de focus op services-proposities die het huidige productportfolio versterken.

Nut en noodzaak van een senior professional ontwikkelprogramma

Investeren in de ontwikkeling van de 50-plus medewerker is zinvol. We hebben ze hard nodig; het creëert binding en langer energieker doorwerken ligt in het verschiet. De vraag is alleen wat een zinvolle investering is…

Het belang van een scherpe Proces – ICT match

Waarom is de ICT-omgeving zo slecht aangesloten op de processen en waarom profiteren bedrijven zo langzaam van deze innovatie? 

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Risicomanagement:van systeem naar gedrag
  • Klachtenopvang zorg nog niet op orde
  • Boekenactie
  • Literatuur
  • Agenda
  • Columns