Circulaire economie: een onvermijdelijke verandering

Door de mondiaal toenemende welvaart en de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar grondstoffen. Het gevolg van deze groeiende druk op de beschikbare voorraad is prijsschommeling. Die ontstaat door heftige reacties op een veranderende vraag of aanbod, beschermende maatregelen van overheden en conflicten over de eigendomsrechten van winningsgebieden. Voor deze problemen kan een circulaire economie een oplossing vormen.

De methode van ‘gepland veranderen’

Eurofiber, één van de grootste aanbieders van glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt, stond voor de uitdaging om haar succes en groei goed te managen. Wij nemen u mee in dit veranderverhaal en laten u zien hoe Eurofiber er in slaagde gericht en bewust te veranderen en daarmee haar groei duurzaam te borgen.

Moonen Packaging ‘Groenste bedrijf van Nederland’

Dit jaar werd voor de derde keer De Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven Awards uitgereikt. De juryleden verkozen verpakkingsspecialist Moonen Packaging uit Weert tot 'Groenste bedrijf van Nederland'.

14e editie Nationaal Sustainability Congres

Donderdag 21 november is het Congres & Event Center WTC Rotterdam wederom gastheer van het Nationaal Sustainability Congres. Met als hoofdthema ‘Sustainability: big challenges, radical changes’ staat deze de 14e editie in het teken van grote en steeds actuelere thema’s.

Duurzame wijnbouw in Greenport Venlo

Afgelopen juni heeft het Maastrichtse Viti BV de eerste Chardonnay en Johannitter wijnstokken in Parc Zaarderheiken (Greenport Venlo) aangeplant. De nieuwe wijngaard scoort al direct een wereldprimeur: hij mag zich als eerste cradle-to-cradle inspired noemen.

Nieuws rond de herziening ISO 9001:2008

De leden van de internationale commissie ISO/TC 176/SC 2 (voor Nederland is dat NEN) is om commentaar en een stem gevraagd op het concept van ISO 9001:2015. In dit artikel wordt de Nederlandse positie verduidelijkt, tot stand gekomen in de Werkgroep ISO 9001 van de Nederlandse normcommissie kwaliteitsmanagement.

Reorganisatie: wie blijft er over?

De meeste organisaties, ongeacht branche, type, omvang of locatie, moeten op enig moment ‘hun eigen tuin bijsnoeien’. Maar ook al is dat af en toe nodig, je wilt toch liever te boek staan als een succesvol bedrijf waar alle cijfers kloppen, de vooruitzichten rooskleurig zijn en de medewerkers geïnspireerd hun bijdrage leveren.

Een productief klimaat voor productiepersoneel

De invloed van klimatologische omstandigheden op het functioneren van de mens is inmiddels door tal van theoretische en praktische onderzoeken bekend. Een slecht binnenklimaat heeft een lage productiviteit tot gevolg.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • NEN peilt interesse voor serious gaming
  • Peter Diamandis komt naar Nederland
  • Slim verduurzamen door innovatie en samenwerking
  • Boekenactie
  • Literatuur
  • Agenda
  • Columns