Keteninrichting met focus op de klant werkt bij ProRail

Marion Gout-van Sinderen besluit, als nieuwe President-directeur van ProRail, te kiezen voor de Lean-aanpak om een verbeterslag in de organisatie te maken. Maar hoe pak je dat aan als je alle schijn tegen hebt?

Kent u het belang van een Effectiveness Review?

De continuïteit van een organisatie is afhankelijk van haar vermogen om consistent producten -- of diensten -- met het verwachte kwaliteitsniveau te leveren. Het realiseren van de gewenste effectiviteit van de genomen maatregelen is daarbij van cruciaal belang. Dit artikel beschrijft een proces om de effectiviteit van de maatregelen te beoordelen en daarbij biedt een systematische aanpak die elke organisatie kan gebruiken.

Positie kiezen met het Canvas-model

Kwaliteitsmedewerkers zien zich nog wel eens in een lastig dilemma geplaatst. Als geen ander zullen ze uitdragen dat de verantwoordelijkheid voor kwaliteit bij het management en de werkvloer ligt. Maar wanneer het er op aankomt dan zijn het niet zelden toch de kwaliteitsmensen die zélf in actie komen om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Open-Book Management

Open-Book Management is een wijze van bedrijfsvoering die past bij organisaties levend in de realiteit van het nu met de blik gericht op de toekomst. Het helpt organisaties direct hun resultaten te verbeteren door het creëren van eigenaarschap in de gehele organisatie. Eigenaarschap creëren is een voorwaarde voor het succes van duurzame resultaat- en cultuurverbetering, voor alle betrokkenen; van aandeelhouder tot medewerker.

Veel belangstelling voor nieuwe ISO 55000

Als opvolger van de Britse PAS 55 specificatie voor assetmanagement is begin dit jaar ISO 55000 gepubliceerd. Gezien de steeds groeiende afhankelijkheid van de beschikbaarheid en geschiktheid van assets zoals infrastructuur, productiemiddelen en faciliteiten en de voortschrijdende veroudering ervan geen overbodige luxe. 

Royal HaskoningDHV leidt interne auditors op met e-Learning

Corporate e-Learning wint snel aan populariteit. E-Learning stelt organisaties in staat om medewerkers te laten leren in ‘lost time’, onafhankelijk van tijd of locatie. Dat levert een win-winsituatie op voor de medewerker en het bedrijf en bovendien flinke besparingen.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Herziening ISO 14001 richting DIS-fase
  • Nationaal Sustainability Congres in teken van rol technologie
  • ‘Risk- based thinking’ opgenomen in ISO 9001:2015
  • Literatuur
  • Columns