Risicogestuurd auditen brengt ons meer

Risicogestuurd auditen brengt ons meer

In- en externe audits dienen ingestoken te worden vanuit het kansen & risicodenken. Hier kan, gezien het risicodenken binnen de ‘nieuwe’ ISO-normen voor managementsystemen, toch niet meer aan ontkomen worden? Hoogste tijd voor het kansen & risicogestuurd plannen en uitvoeren van audits. Het expliciet focussen op risico’s en kansen vraagt om een andere denkwijze, een andere werkwijze en andere competenties. Bent u al overtuigd dat kansen & risicogestuurd auditen ons veel meer brengt en oplevert?

DSM: een hollandse meester in transformatie

DSM: een hollandse meester in transformatie

Koninklijke DSM is een wereldspeler met roots in Zuid-Limburg. In 1902 begonnen als staatsmijnbouwbedrijf, ontwikkelde de onderneming zich in eerste instantie tot multinationale producent van (bulk)chemicaliën. Gaandeweg diversifieerde DSM zich met hoogwaardige kunststoffen en fijnchemie en werd al doende een hybride fabrikant van bulkchemie, fijnchemie en speciale chemische producten.

Big data: waar wacht u nog op?

Uit een onderzoek onder bijna 1.200 professionals uit verschillende bedrijfstakken blijkt weliswaar dat ruim de helft het belang van big data onderkent, maar ook dat slechts een kwart erin slaagt nu al productiviteitswinst te boeken. De reden? Het benutten van Big Data vergt veel voorbereiding.

Integraal procesmanagement: in het hart van de organisatie

Het derde deel van de vierdelige serie over Mastering Organisational Excellence.

‘Het is vreemd, hoe onbekend we zijn met de grond onder onze voeten’

‘Het is vreemd, hoe onbekend we zijn met de grond onder onze voeten’

In het discours rondom duurzaamheid passeren veel onderwerpen de revue, maar het thema 'ondergrond' is daar zelden één van. Gek eigenlijk, want bodem en ondergrond spelen een niet te onderschatten rol in ons dagelijks leven. De kwaliteit van de bodem is bijvoorbeeld van cruciaal belang voor een veilige voedsel- en drinkwatervoorziening. 

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Eerst maken… dan pas toestemming vragen!
  • Jeroen Mertens verkozen tot BIM 2016
  • Engelstalig NEN-congres ‘quality is growth’
  • Literatuur
  • Columns