Strength-based lean six sigma

Strength-based lean six sigma

Lean six sigma is in de huidige tijd nauwelijks meer weg te denken. Veelal wordt het gebruikt zoals het ooit is bedacht, wat gepaard gaat met verlies van effectiviteit. Bovendien zijn er weinig echt nieuwe invloeden in terug te vinden. De strength-based benadering brengt daar verandering in en voegt een wezenlijk vernieuwende dimensie toe die helemaal past in de huidige tijd waarin zingeving en ontplooiing van de mens centraal staan.

Bruggen aan de lopende band

Bruggen aan de lopende band

Achter een dijk van de nieuwe maas neerlands’ nieuwe glorie: bruggen en sluisdeuren van vezelversterkt composiet. Een verhaal over hoe kwaliteit in doorslaggevende rol speelt in het succes van een spectaculaire innovatie.

Het verschil tussen audit en advies

Het verschil tussen audit en advies

In moderne audits is het verschil tussen de conclusies uit een audit en een advies voor de geauditeerde niet altijd even helder. In dit artikel wordt die grens verkend en zowel scherper getrokken als gerelativeerd.

Zelforganisatie is niet efficiënter

Zelforganisatie is niet efficiënter

Zelforganisatie in samenhang met een kostenreductieprogramma is populair. Het klinkt als muziek in de oren: je snijdt een managementlaag uit een organisatie, waardoor plotsklaps een heleboel onnuttige activiteiten verdwijnen en men efficiënter gaat werken. Maar klopt dit wel?

 

Interview met Ronald Spruit

‘Als je zwaarder inzet op competenties en onderlinge communicatie, heb je minder documentatie nodig’, is de stelling van ronald spruit, business developer bij TÜV Nederland. ‘Het zijn communicerende vaten binnen je managementsysteem.’

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Samenwerken wordt een cruciale competentie
  • Grootste ambachtelijke bakker kiest voor zelfsturing
  • Start herziening norm voor intern auditen
  • Literatuur
  • Columns